Cake pops

1709043571213 (1)

Cake pops

Cake pops neboli dort na špejli. Pokud jste je ještě nikdy neochutnali, rozhodně o tom začněte přemýšlet. Nejsou náročné na přípravu a výsledek je neskutečně efektní. Cake pops si zamilují děti i dospělí.

Dortové lízátka jsou relativně novým dezertem, který se stal populárním v posledním desetiletí. Za vynález Cake pops vděčíme Angie Dudleyové, která vede populární blog Bakerella. Angie hledala způsob, jak znovu využít zbytky dortu, a přišla s nápadem na dortové lízátko.

Dnes si můžete koupit přímo formu na cake pops a upéci si je rovnou. Je to rozhodně jednodušší, pohodlnější i estetičtější možnost za pár korun.

Jak si připravit cake pops? 

Potřebujeme:562185_silikonova-forma-na-cakepops

50g erythritol
1ks vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
25g mléka  nebo rostlinného nápoje
75g špaldová mouka
25g kokosový olej
1 vejce
citronová kůra nebo aroma

Na ozdobu:

Poleva dle chuti: bílá, mléčná, tmavá, ruby, karamelová, pistáciová, citronová...
cukrové oči
cukrové zdobení nebo nasekané ořechy

Postup:

Celé vejce vyšleháme s erythritolem a vanilkovým cukrem do husté, bílé pěny. Přidáme citronovou kůru nebo trochu aroma, pozvolna přiléváme olej a pak střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a vlažné mléko.

Těsto vkládáme lžíci do olejem mírně vymazané a polohrubou moukou lehce vysypané formy na pečená lízátka. Formu přiklopíme vrchním dílem a na pečícím plechu vložíme do předehřáté trouby. Orientační doba pečení je 12 - 15 minut při 170 °C.

Po upečení těsta necháme formu chvilku zchladnout, kuličky z ní vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Pak napíchneme špejle, jejíž konce jsme malinko ponořili do rozpuštěné čokolády. Pomůže to k zafixování.

Nakonec potřeme celé kuličky rozpuštěnou polevou a zdobíme cukrovým zdobením, očima, sekanými ořechy a podobně dle fantazie. Lízátka necháme ztuhnout. Pak je vhodně naaranžujeme a podáváme. Použít můžete i stojan na cake pops.

Dobrou chuť i zábavu Vám přeje MUUW!

583877_stojan-na-cake-pops-cakesicq