Prášek kypřicí do pečiva bez fosfátů bezlepkový 12 g BIO AMYLON

Kód: C01.450012
8 Kč –16 %
Prášek kypřicí do pečiva bez fosfátů bezlepkový 12 g BIO AMYLON
8 Kč –16 % 6,70 Kč 55,80 Kč / 100 g
Skladem - ihned k odeslání (4 ks)
Můžeme doručit do:
22.5.2024

Výborný pomocník při pečení. Vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit jak skvělé bábovky tak i muffiny a také sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.

Tipy:

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výborný pomocník při pečení. Vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit jak skvělé bábovky tak i muffiny a také sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.

Tipy:

  • Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit na rozdíl od obyčejného prášku už při pokojové teplotě. Proto se doporučuje dát těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
  • Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo můžete použít jen 1 sáček a přidat malou lžičku jedlé sody
  • Prášek do pečiva Amylon je úplně neutrální chuti. Zvyknete-li si na něj, poznáte, když se použije konvenční prášek.

Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).

Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:

  • běžný kypřicí prášek
    – kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
  • kypřicí prášek bez fosfátů
    – kyselou složkou je vinný kámen (vinan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
    – zásaditou složkou je jedlá soda
    – dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě

Složení:
Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu.

Legislativní zařazení:
Výrobek ze škrobu - kypřící prášek.

Země původu:
EU / Mimo EU

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Na přípravu třeného, křehkého a piškotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do rouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.

Vyzkoušejte naše recepty kliknutím na obrázek:

Domácí Bebe sušenky

20230501_204100

Čokoládovo-vanilkový koláč

20230501_203829

 

Domácí pizza z tvarohu

IMG-20230627-WA0008

Babiččina bublanina

20230702_212450

Doplňkové parametry

Kategorie: Přísady na vaření a pečení - droždí, bujóny, kypřící prášky, hrašky, vanilka
Hmotnost: 0.013 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 705 kj / 166 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 41 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sůl: 15,4 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: