Jak nastarovat tělo po zimě

1710143739288

Jak nastartovat tělo po zimě

Máte pocit, že byste mohli prospat celý den? Cítíte na sobě pár kil navíc? Padají vám vlasy nebo se zhoršil stav pleťi? Dobrou náladou také zrovna neoplýváte? 
Pravděpodobně i vás dohnala jarní únava. Rádi Vám doporučíme pár typů, jak se znovu cítit dobře a plni energie.

  1. Začněte ráno sklenicí vlažné vody s citrónem. Voda odplavuje škodliviny z těla ven a citrón odkyseluje organismus. Vlažná voda Vám zrychlí metabolismus a doplníte tekutiny, kterých se tělu přes noc nedostávalo. Pijte během dne pravidelně.

  2. Zacvičte si. Příval endorfinů Vám hned zlepší náladu. Přesvědčte se, i když se Vám nechce. Je jen na Vás, jestli si vyberete skupinovou lekci nebo si raději zacvičíte doma nebo v posilovně. Jedna hodina s trenérem Vám stačí na to, aby Vám v posilovně ukázal co a jak. Skvělou volbou je i jóga nebo rehabilitační cvičení, pokut Vám trápí nějaké bolesti.

  3. Zajděte si do sauny. Jakmile vstoupíte do sauny a začnete se pořádně potit, tělo se detoxikuje a vyplavuje škodlivé látky. V sauně se zrelaxujete, uvolníte a zbavíte se stresu. A už jste se zkoušeli otužovat? ;-)

  4. Dopřejte si kvalitní spánek. Snažte se chodit spát ve stejnou hodinu a také ve stejnou hodinu vstávat. Tělo má rádo pravidelný režim. Pokud máte se spaním problémy, určitě se vyvarujte před spaním televize, mobilu a tabletu. Můžete pro lepší spánek vyzkoušet přírodní produkty, které Vám s kvalitním odpočinkem pomohou. Například Sleep & Relax od GymBeam nebo CBD olej.

  5. Odlehčete jídelníček. Jaro je jako stvořené pro úklid domácnosti i těla. Po zimě tělu chybí základní vitamíny a minerály, které mají také vliv na naši zachmuřelou náladu a málo energie. Pokud nechcete dodržovat žádný drastický půst, stačí na pár dní vynechat maso a hlavně doplnit jídelníček o čerstvé potraviny nabité živinami. Skvělou volbou jsou smoothies a klíčky. Prozkoumejte články Kouzlo klíčení semínek nebo Jarní očista organismu - detox.
    Sáhnout můžete i po produktech podporující detoxikaci. Skvělou službu udělá kvalitní kopřivový čaj, šťáva z aloe vera, chlorella, Bio green mix, spirulina...

  6. Věnujte péči svém střevnímu mikrobiomu. Ne nadarmo se říká, že naše střeva jsou náš druhý mozek. Až 2 kg bakterií ovládají náš život víc než si myslíme. V našich střevech je především uložena naše imunita. Naše přátelské bakterie ve střevech určitě potěší rozpustná vláknina - psyllium, Inulin. A je potřeba si naši bakteriální armádu pravidelně doplňovat probiotiky.

  7. Buďte co nejvíc venku. Vitamínu D se nám přes zimu také moc nedostává a sluníčko je ten nejlepší zdroj. Pobyt na čerstvém vzduchu je velmi prospěšný. Je jedno jestli půjdete na procházku, jednu zastávku pěšky, na houby, sázet záhonky nebo se třeba projedete na koni. 1-2 hodiny denně venku dělá zázraky a v lese ještě větší. 

  8. Radujte se z maličkostí a vrhněte se do novým věcí. Naše psychické rozpoložení má zásadní vliv na naše zdraví. Pokud děláte práci která Vám nebaví, zůstáváte ve vztahu, který Vás nenaplňuje a nemáte žádné sny a cíle, jen těžko budete překypovat energií. Jaro je jako stvořené k tomu, abyste vykročili ze „zajetých kolejí“ a vrhli se do nových plánů. Radujte se z každého dne, naplánujte si dovolenou, vzdělávací kurz, vezměte rodinu na výlet a udělejte něco pro to, abyste si život ještě více užívali.

Pevné zdraví a energii do života Vám přeje MUUW!