PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 g
Kód: G02.BKSC400Související produkty
Detailní popis produktu
PROBIO Krupice špaldová celozrnná BIO 400 gAdministrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - krupice
Složení: Celozrnná špaldová krupice* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Balení: PP obal
Vlastnosti a výhody: Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice. Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.
Využití:
kaše - z krupice můžete připravit chutnou kaši
zahušťování - krupice patří mezi skvělé pomocníky při zahušťování, hodí se především do polévek
knedlíky, halušky, noky - krupici dobře využijete i při přípravě vařených příloh
nákyp - z krupice uvařte hustou kaši, nechte ji vychladnout a zamíchejte do ní žloutky a ušlehaný sníh z bílků, do zapékací formy vrstvěte tuto směs střídavě s ovocem, poté nechte vše zapéct 15 minut na 200 °C, při podávání můžete dozdobit sirupem
Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Výživové údaje na 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 1 576 kJ / 372 kcal |
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 73,2 g |
z toho cukry: | 1,5 g |
Bílkoviny: | 13,1 g |
Vláknina: | 5,8 g |
Sůl: | 0,003 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Špaldové kaše |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |
BALENI: | 400 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.