Kuřecí maso s rýží ala rizoto

1710929803886

Kuřecí maso s rýží ala rizoto

Rizoto patří mezi největší pochoutky luxusních restaurací. Rýže se v Itálii pěstuje již od 10. století, kdy ji na Apeninský poloostrov dopravili arabští dobyvatelé. 

Rizoto je tradiční italský pokrm z rýže vařené ve vývaru až do krémové konzistence. Většina druhů italského rizota obsahuje máslo, víno a cibuli. Má více variací, ale základ vždy zůstává stejný. Rizoto je téměř nejběžnějším způsobem přípravy rýže v Itálii. Pochází ze severní Itálie, z oblasti východního Piemontu, západní Lombardie a Benátek.

Správně zhotovené rizoto by mělo být připraveno dle stanoveného postupu, není-li tomu tak, hovoříme o pokrmu z rýže, který rizotem nelze nazvat. Pravé rizoto, si připravíme někdy příště. Dnes to bude fitness vyvážená večerní rychlovka z rýže a kuřecího masa.

Potřebujeme:sprej

500g kuřecích prsou
350g mražené zeleninové směsi nebo libovolnou čerstvou zeleninu.
150g basmati rýže natural
Olivový olej ve spreji
Sójová omáčka
Sweet chilli omáčka
sůl, pepř, koření dle chuti

Postup:

Rýži propláchneme a uvaříme v osolené vodě dle návodu. 

Maso nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme. Maso orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Dochutíme sójovou omáčkou. 

Na druhé pánvi zprudka na olivovém oleji osmahneme zeleninu tak, aby zůstala na zkus křupavá a osolíme. 

Smícháme dohromady rýži, maso i zeleninu a dochutíme.

Dobrou chuť Vám přeje MUUW!