Ořechová bábovka
Vlašské ořechy patří mezi jedny z nejstarších konzumovaných potravin vůbec. Tyto plody mají nejen bohatou kalorickou hodnotu, ale také vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a minerálů jako je hořčík, draslík, zinek nebo vápník. Kromě toho, že jsou chutné a výživné, prospívají také našemu zdraví.
- Nenasycené mastné kyseliny, které ořechy obsahují, snižují hladinu cholesterolu a posilují srdce i cévy.
- Vysoký obsah hořčíku podporuje správnou funkci svalů a nervového systému. Pomáhá také předcházet křečím a zlepšuje stav zubní skloviny.
- Vápník prospívá kostem
- Zinek je důležitý pro správnou funkci imunitního systému a rychlé hojení ran
- Vlašské ořechy jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu B6, který je významný pro zdraví mozku a pomáhá zlepšit duševní výkonnost
- Díky obsahu vitamínů skupiny B, lecitinu a fosforu vlašské ořechy pomáhají při stresu, nervovém vyčerpání a depresích
- Vlašské ořechy obsahují podstatné množství mědi, která usnadňuje vstřebávání železa ve střevech a pomáhá tak předejít chudokrevnosti
- Díky vysoké nutriční hodnotě a zároveň malému obsahu cukru jsou vhodné pro diabetiky
Potřebujeme:
4 vejce
3/4 hrníčku Erythritol nebo jiné sladidlo
1 vanilkový cukr nebo 10g vynilkový necukr
200 ml mandlové alternativy smetany
1 balení kypřící prášek
1 hrnek mletých vlašských ořechů
2 hrnky špaldové hladké mouky
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílku vyšleháme sníh. Žloutky utřeme se sladidly. Poté přidáme alternativu smetany. Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a přisypeme do těsta i s namletými ořechy. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Dobrou chuť Vám přeje MUUW!