Muffiny s ruby čokoládou a borůvkami.
Dnes si společně upečeme tyto nadýchané muffiny. Kombinace čerstvého ovoce a čokolády je naprosto perfektní. Vydrží krásně měkké a jsou ideální na nedělní snídaní.
Ingrdience:
-115g másla
-200g cukru
-2 čajové lžičky prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky jedlé sody
-Špetka soli
-1 čajová lžička vanilky
-315g hladké mouky
-2 vejce
-120g čokolády
-250ml plnotučného mléka + 1 lžíce octa
-65g řeckého jogurtu
-2 lžíce oleje
-Mističku čerstvých borůvek
Postup:
Předehřejeme si troubu na 220C. Připravíme si formu na muffiny.
Do sklenice s mlékem přidáme lžíci octa a necháme 10 minut odpočívat.
V míse si smícháme rozehřáté máslo a cukr. Přidejte vejce a důkladně mixujte 2-3 minuty.
Poté přidáme mléko s octem, vanilku, řecký jogurt a olej. Důkladně smícháme.
Ve druhé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a čokoládu.
Směsi smícháme dohromady a poté přidáme borůvky.
Těsto necháme odpočívat 45 min.
Poté naplníme formu na muffiny a pečeme 5 minut na 220C, poté teplotu snížíme na 190C a pečeme 13-15 minut. Dveře od trouby neotvírejte dříve než po 13 minutách. Poté vyzkoušejte špejlí, zda jsou hotové.
Po upečení nechte muffiny 5 minut chladnout ve formě, až poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout.
Přejeme vám dobrou chuť!