Dnes si opět a myslím, že již naposledy vyrobíme dubajskou čokoládu. Pokud se vám nechce dubajskou čokoládu vyrábět doma, zítra ji budeme mít opět skladem na www.muuw.cz.
Ingredience
100g čokolády
Pár peciček ruby nebo bílé čokolýdy na ozdobu
Kadaif (400ml vody, 110g škrobu, 220g hladké mouky, špetka soli, 8 lžic oleje) - na tyto čokolády jsem použila poloviční dávku.
Pistáciový krém
Mmůžete přidat lžičku tahiny

Postup
Jako první si vyrobíme domácí kadaif, recept najdete na blogu.
Hotový kadaif si nakrájíme a opečeme na másle do křupava, poté přidáme pistáciový krém a promícháme.
Na ozdobení čokolád jsem použila třpytky a ruby čokoládu. Stačí nám pár peciček. Rozehřála jsem ji v mikrovlnce, stačí pár sekund a naťupkáme ji do formy.
Je dobré dát formu kde už máte ruby čokoládu nebo jakoukoliv jinou čokoládu na ozdobu bodbu do ledničky aby byla ztuhlá a nesmíchala se nám s další vrstvou čokolády.
Po ztuhnutí přidáme rozpuštěnou belgickou čokoládu, já použila 70 procentní a důkladně ji rozetřeme a dáme opět do mrazáku.
Po zatuhnutí čokolády přidáme kadaif s pistáciovým máslem a naneseme poslední vrstvou čokolády.
Dáme opět do mrazáku a poté vyndáme z formy. Doporučuji dát třpytky až po vyndání čokoládek
z formy jelikož se třpytky nalepily na formu a čokoláda šla opravdu špatně vyndat.
Doufám že se vám čokoládičky povedou a přejeme vám dobrou chuť!
