Mouka bezlepková UNIMIX 1 kg PALETA
Kód: C01.213018Související produkty
Detailní popis produktu
Vhodná pro bezlepkovou dietu. Široké využití v kuchyni jako běžná mouka. Využít ji můžete při pečení, zahušťování, smažení nebo při přípravě těstovin či knedlíků.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, s bezlepkovou moukou při pečení pracujte stejně jako s moukou běžnou
- zahušťování - můžete s ní i zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z bezlepkové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Jednou ze složek je rýžová mouka, která se vyrábí mletím rýže. Nejčastějším typem rýže je rýže setá, která zajišťuje jednu z nejpoužívanějších potravin na světě. Rýží se totiž živí až 1 populace. Rýžová mouka přináší nové kulinářské možnosti do kuchyně celiaků.
Společnost Paleta Foodsystem je jedna z největších českých producentů bezlepkových výrobků v České republice. Byla založena v Plzni v roce 1991 původně se zaměřením na popcorn a cukrovou vatu. Postupem času vzhledem k poptávce po bezlepkových výrobcích se firma začala zaměřovat na práškové bezlepkové směsi a mouky.
Složení:
Kukuřičný škrob, bramborový škrob, modifikovaný kukuřičný škrob, rýžová mouka, cukr.
Skladování:
Skladujte v suchu a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 75 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – mouka.
Země původu:
Česká republika
Příprava / určení:
Recepty jsou shodné jako při použití normální mouky na přípravu těst, knedlíčků do polévek, k zahušťování polévek, omáček apod. Přidáme-li do směsi kypřící prášek nebo droždí, zhotovíme rohlíky, housky, koláče apod. Těsto bramborové i pro pečivo dáváme po zadělání ihned péct nebo vařit, protože velmi rychle řídne.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové mouky |
---|---|
Hmotnost: | 1.012 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1510 kj / 356 kcal |
Tuky: | 0,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 87,4 g |
z toho cukry: | 3,3 g |
Bílkoviny: | 1 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.