Těstoviny s omáčkou z pečenýh rajčat
Dnes jsme si pro vás opět připravili rychlý a jednoduchý recept. Výborná sladká pečená rajčátka s mozzarelou a sýrem Philadeplhia, doplněna o voňavou bazalku a rozmarýn.
Ingredience:
- středně velká mísa rajčat
- 1 ks mozzarely
- 130 g Philadephie
- rozmarýn
- bazalka
- olivový olej
- sůl
- 60 g parmazánu + na ozdobu
- 500 g těstovin
Rajčata jsou bohatým zdrojem antioxidantů a zejména lykopenu. Tento přírodní pigment dodává rajčatům nejen jejich typickou červenou barvu, ale také přispívá ke snižování rizika srdečních chorob a také některých druhů rakoviny. Zajímavé je, že se lykopen lépe vstřebává, když jsou rajčata tepelně upravená.
Postup:
1. Predehřejeme si horkovzdušnou trobu na 180 stupňů. Umytá rajčata si nakrájíme, malá rajčátka můžeme nechat v celku a vložíme do pekáčku. Přidáme olivový olej, sůl a promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do trouby na cca 30 min.
2. Připravíme si jednu mozzarelu, Philadephii, bazalku a rozmarýn. Pekáček s rajčaty si vyndáme z trouby, všechny připavené ingredince přidáme k do pekáčku, opět přikryjeme alobalem a dáme zpět do trouby na cca 15-20 min.
3. Mezitím si dáme vařit těstoviny.
4. Rajčátka vyndáme z trouby a celý obsah, kromě stonku rozmarýnu, přendáme do mixéru.
5. Dokonale romixovanou omáčku přelijeme na pánev a lehce zahříváme. Přidáme parmazán, popřípadě dosolíme a necháme lehce probublat.
6. Dále do omáčky přidáme těstoviny a promícháme.
7. Podáváme posypané parmazánem.
Přejeme dobrou chuť!