Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat

Těstoviny s omáčkou z pečenýh rajčat

Dnes jsme si pro vás opět připravili rychlý a jednoduchý recept. Výborná sladká pečená rajčátka s mozzarelou a sýrem Philadeplhia, doplněna o voňavou bazalku a rozmarýn. 

Ingredience:
- středně velká mísa rajčat
- 1 ks mozzarely 
- 130 g Philadephie
- rozmarýn 
- bazalka 
- olivový olej
- sůl 
- 60 g parmazánu + na ozdobu 
- 500 g těstovin 

                              

Rajčata jsou bohatým zdrojem antioxidantů a zejména lykopenu. Tento přírodní pigment dodává rajčatům nejen jejich typickou červenou barvu, ale také přispívá ke snižování rizika srdečních chorob a  také některých druhů rakoviny. Zajímavé je, že se lykopen lépe vstřebává, když jsou rajčata tepelně upravená.


Postup:

1. Predehřejeme si horkovzdušnou trobu na 180 stupňů. Umytá rajčata si nakrájíme, malá rajčátka můžeme nechat v celku a vložíme do pekáčku. Přidáme olivový olej, sůl a promícháme. Zakryjeme alobalem a dáme do trouby na cca 30 min.

2. Připravíme si jednu mozzarelu, Philadephii, bazalku a rozmarýn. Pekáček s rajčaty si vyndáme z trouby, všechny připavené ingredince přidáme k do pekáčku, opět přikryjeme alobalem a dáme zpět do trouby na cca 15-20 min. 

3. Mezitím si dáme vařit těstoviny. 

4. Rajčátka vyndáme z trouby a celý obsah, kromě stonku rozmarýnu, přendáme do mixéru.  

5. Dokonale romixovanou omáčku přelijeme na pánev a lehce zahříváme. Přidáme parmazán, popřípadě dosolíme a necháme lehce probublat. 

6. Dále do omáčky přidáme těstoviny a promícháme. 

7. Podáváme posypané parmazánem. 

Přejeme dobrou chuť!