GRIZLY Himálajská sůl hrubá 1000 g
Kód: G02.GHSH1Detailní popis produktu
GRIZLY Himálajská sůl hrubá 1000gHimálajská sůl, známá v oblasti původu jako "bílé zlato", obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. Obvykle se tato sůl prodává jako hrubozrnná, ale můžete ji také koupit v jemně namleté formě nebo ve velkých blocích, které mohou být použity k unikátním způsobům servírování kulinářských specialit. Bez ohledu na formu, ceněné přínosy minerálů jsou vždy k dispozici.
Situace v konzumaci soli v ČR: Průměrná denní spotřeba je u nás 12 g. Ve zpracovaných potravinách je "schováno" velké množství soli, které si většina lidí nepřipouští. Statistika uvádí, že právě v těchto skrytých zdrojích přijímáme až 80% soli. Pro připomenutí si tedy dovolím uvést ty nejvýznamnější: sýry (zvláště ty tavené), uzeniny, nakládané potraviny, instantní jídla, dochucovadla a některé minerální vody.
Dále víme, že jen asi 10 % připadá na přídavek soli při vaření a dosolování a 10 % soli obsahují potraviny přirozeně.
Himálajská sůl v bodech:
pomáhá dodat tělu vodu a důležité, čisté, minerály
vytváří zásadité prostředí v těle
udržuje rovnováhu mezi kyselým a zásaditým prostředím v těle
podporuje metabolické procesy
udržuje stálý poměr všech prvků v lidském těle
obsahuje železo: důležité pro krvetvorbu
vyvážený poměr sodíku a draslíku: správná funkce nervové soustavy (přenos nervových vzruchů)
Složení: sůl himálajská hrubá 100%
Skladování: v teplotách od 20-45 °C a vlhkosti vzduchu od 54-87 %.
Legislativní zařazení: sůl himálajská jedlá kamenná
Země původu: Pakistán
Balení a barva : vakuované, barva - bílá
Doporučenné dávkování: 1-5g denně (cca maximálně 1 čajová lžička)
Znáte už himálajskou sůl? Pokud ne, vyzkoušejte ji, prospějete svému zdraví a skvěle dochutíte Vaše jídlo, avšak i v tomto případě se nedoporučuje soli užívat více jak 5g denně.
Výživové hodnoty ve 100 g |
|
Energetická hodnota: | 12 kJ/3 kcal |
Tuky: | <0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | <0,1 g |
z toho cukry: | 0,05 g |
Vláknina: | <0,5 g |
Bílkoviny: | 0,94 g |
Sůl**: | 94,1 g |
Vápník | 205 mg (25,6 %)* |
Draslík | 618 mg (30,9 %)* |
Železo | 105,4 mg (752,9 %)* |
* referenční hodnoty příjmu
** pouze ve formě přírodně se vyskytujícího sodíku
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, MěkkýšiDoplňkové parametry
Kategorie: | Sůl |
---|---|
BALENI: | 1000 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.