Rozmarýnové brambory s krevetami

 

Rozmarýnové brambory s krevetami 

Další inspirace na rychlí a velice chutný oběd nebo večeři. Chuť rozmarýnových brambor si naprosto zamilujete a v kombinaci s krevetami jsou naprosto dokonalé. 

Ingredience: 
-10 ks brambor 
- rozmarýn 
-olivový olej
-smetana (na vaření)
-máslo 
-180 g krevet
-koření na ryby 
-sůl

                                                                                   

Rozmarýn má antibakteriární a protizánětlivé vlastnosti  a často se také používá v aromaterapii.  Jeho vůně má uklidňující účnek  a může pomoci zmírnit stres či úzkost. Takže kromě toho, že zlepší chuť pokrmů, může také přispět k lepší náladě.   

 

Postup: 

1. Rozpálíme si pánev s olivovým olej. Brambory si oloupeme a nakrájíme tak, abysme je mohly z obou stran krásně do zlatova opéct. Opláchneme je, osušíme a osolíme. 

2. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Brambory vložíme na rozpálený olej a opečeme z obou strann cca 5 až 10 min do zlatova. 

3. K opečeným bramborám vložíme celé dva stonky rozmarýnu, přidáme máslo na zjemnění a dáme do trouby na 180 stupňů a pečeme do změknutí přibližně 30 minut.

4. Mezi tím si opláchneme krevety, vložíme do misky, přidáme koření, sůl a zakápneme olivovým olejem. Promícháme a necháme krátce odležet, aby krevety nasákly chutˇ koření. 

5. Upečené brambory vyndáme z trouby a přidáme smetanu. Na mírném plameni necháme smtanu, máslo a olej spojit do jemné omáčky.

6. Na samostatné pánvi rozhřejeme olivový olej a rychle osmahneme krevety. 

7. Krevety předndáme na talíř, přidáme brambory a zalijeme smetanovou omáčkou. 

Přejeme vám dobrou chuť!