Kuřecí maso s Větnamskou BBG omáčkou

Kuřecí maso s Větnamskou BBG omáčkou 

Dnes si uvaříme jednoduchý a chutný recept, který kombinuje exotickou chuť  Vietnamské BBQ omáčky s klasickými pečenými brambory a batáty. 

Ingredience:
-500 g kuřeceího masa
- brambory 
-batáty
-Vietnamská BBQ omáčka
-olivový olej 
-sůl 
-červená paprika

Batáty mají na rozdíl od klasických brambor přirozeně sladkou chuť a jsou bohaté na beta-karoten. Jedná se o antioxidant, který si tělo přemění na vitamín A. Proto jsou skvělým zdrojem živin na podporu zdraví očí a imuntiního systému. 

Postup:

1. Začneme připravou kuřecího masa. Očistíme a nakrájíme si kuřecí maso na menší kusy. Připravíme si misku a do té vložíme maso a Vietnamskou BBQ omáčku. Vše promícháme a necháme odpočívat v lednici minimálně 30 minut. 

2. Mezi tím si předehřejeme troubu na 180 stupňů.  Očištěné brambory a batáty nakrájíme a lehce osolíme, vložíme na plech s pečícím papírem a na batáty přidáme ještě červenou papriku. Pečeme přibližně 30-45 minut do změknutí. 

3. Než se nám bambory upečou, přiravíme si kuřecí maso. Vezeme pánev s kapkou olivového oleje. Pánev rozpálíme na mírném ohni a přidáme naložené kuřecí maso. Opekáme pomalu, aby se nám BBG omáčka nezačala připalovat. Po pár minutách maso otočíme a takto několikrát zopakujeme, dokutd nebude maso krásně propopečené. 

4. Ke konci pečení přidáme na pánev trochu vody a necháme ještě pár minut podusit.

5. Hotové kuře podáváme s křupavímy pečenými bramborami a batáty. 

Přejeme vám dobrou chuť!