Jogurtový cheesecake
Vyzkoušejte další výbornou variantu cheesecaku. Jogurt je ideální surovinou pro nadýchaný, vláčný a zároveň odlehčený moučník.
Potřebujeme:
Těsto:
180 g piškotů (popřípadě bezlepkovou verzi)
100g másla ghí
Náplň:
5 vajec
3 kelímky (3 x 250 g) bílého jogurtu (ideálně řecký)
250g mascarpone
100g cukru (erythritolu, xylitolu, sladidla)
40g krupičky
1 lžička kypřícího prášku
vanilkový extrakt
špetka soli
Postup:
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu (25cm) vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.
Piškoty rozdrtíme nebo rozemeleme a smícháme s rozpuštěným máslem. Rozprostřeme na dno formy.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky, jogurt, mascarpone a sladidlo vyšleháme. Nakonec přidáme krupičku smíchanou s kypřícím práškem, sůl a vanilkový extrakt.
Do jogurtové směsi lehce smícháme sníh z bílků, nalijeme do formy na připravenou piškotovou směs a pečeme 20min na 180 st. Poté teplotu snížíme na 160 st. a pečeme dalších 70 minut. Špejle by po zapíchnutí a vytažení měla zůstat suchá. Upečený cheesecake nechte pomalu chladnout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky. Hotový cheesecake vychladíme minimálně 2 hodiny v lednici - ideálně přes noc.
Dobrou chuť Vám přeje MUUW!
Ve spolupráci s trenérkou Luckou
Lucka Šebková - Fitness Trainer (@luckasebkova) • Fotky a videa na Instagramu