Jogurtový cheesecake

jogurtovy cheesecake 2

Jogurtový cheesecake

Vyzkoušejte další výbornou variantu cheesecaku. Jogurt je ideální surovinou pro nadýchaný, vláčný a zároveň odlehčený moučník.

Potřebujeme:

Těsto:556152_vanilkovy-extrakt-10ml-gresik

180 g piškotů (popřípadě bezlepkovou verzi)
100g másla ghí

Náplň:

5 vajec
3 kelímky (3 x 250 g) bílého jogurtu (ideálně řecký)
250g mascarpone
100g cukru (erythritolu, xylitolu, sladidla)
40g krupičky
1 lžička kypřícího prášku
vanilkový extrakt
špetka soli

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Dortovou formu (25cm) vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.


Piškoty rozdrtíme nebo rozemeleme a smícháme s rozpuštěným máslem. Rozprostřeme na dno formy.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Žloutky, jogurt, mascarpone a sladidlo vyšleháme. Nakonec přidáme krupičku smíchanou s kypřícím práškem, sůl a vanilkový extrakt. 

Do jogurtové směsi lehce smícháme sníh z bílků, nalijeme do formy na připravenou piškotovou směs a pečeme 20min na 180 st.  Poté teplotu snížíme na 160 st. a pečeme dalších 70 minut. Špejle by po zapíchnutí a vytažení měla zůstat suchá. Upečený cheesecake nechte pomalu chladnout ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky. Hotový cheesecake vychladíme minimálně 2 hodiny v lednici - ideálně přes noc.

Dobrou chuť  Vám přeje MUUW!

Ve spolupráci s trenérkou Luckou
Lucka Šebková - Fitness Trainer (@luckasebkova) • Fotky a videa na Instagramu

Obrázek WhatsApp, 2024-01-12 v 09.37.19_550e65dd