Jahodové muffiny

Jahodové Muffiny

Muffiny si musí oblíbit snad každý! Základní těsto si vždy můžete vylepšit čímkoliv, co máme rádi. Při zdobení muffinů se fantazii meze nekladou.  Je to zkrátka zákusek,, který nadchne všechny věkové kategorie.

Potřebujeme:

3 vejce498105_bio-prepustene-maslo-ghi-ceske-bio-210-ml
150 g erythritol
150 g másla ghí
250 g hladké špaldové mouky
2 lžíce mléka
200 g jahod nakrájených na plátky
1/2 kypřící prášek bez fosfátů
2 lžičky vanilkový necukr
Šťáva i kůra z 1/2 citronu
Erythritol moučka na posypání

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plech na muffiny (12 kusů) vyložíme papírovými košíčky. Utřeme erythritol a vanilkový cukr s vejci, přidáme vlahé máslo, mléko, citrónovou šťávu i kůru a ušleháme. Nakonec zamícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a polovinu jahod nakrájených na plátky. 

Těstem plníme papírové košíčky. Zbytkem jahod natlačíme kolmo do těsta a pečeme 25-30minut.

Po upečení necháme vychladnout ve formě, poté vyndáme, pocukrujeme a podáváme.

Dobrou chuť Vám přeje Muuw.

Ve spolupráci s trenérkou Luckou
Lucka Šebková - Fitness Trainer (@luckasebkova) • Fotky a videa na Instagramu
Obrázek WhatsApp, 2024-01-12 v 09.37.19_550e65dd