Vločky ovesné jemné 500 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.222024Související produkty
Detailní popis produktu
Můžete si tyto jemné ovesné vločky připravit ke snídani a tak nastartujete den plný energie. A z jemných ovesných vloček připravíte tu nejlepší ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.
Můžete péct sušenky, vařit polévky, mixovat smoothie. Ochutnejte třeba vločkovou nádivku s mandlemi. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce!
Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.
Využití:
- polévky - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
- kaše - z ovesných vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě
- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
- mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
- smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
Složení:
Vločky OVESNÉ.
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – vločky.
Příprava / určení:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Vyzkoušejte naše recepty kliknutím na obrázek:
Domácí Bebe sušenky:
Čokoládovo-vanilkový koláč
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovesné vločky |
---|---|
Hmotnost: | 0.503 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1525 kj / 364 kcal |
Tuky: | 9,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,8 g |
Sacharidy: | 47 g |
z toho cukry: | 1,2 g |
Bílkoviny: | 13 g |
Sůl: | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.