Vločky ovesné 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.220020Související produkty
Detailní popis produktu
Univerzální ovesné vločky v biokvalitě. Snídaní z nich vám nastartujete den plný energie. V kuchyni mají široké využití – připravíte z nich kaši, polévku nebo karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.
Rána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce!
Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.
Využití:
- polévky - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
- kaše - z ovesných vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě
- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
- mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
- smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
OVESNÉ vločky*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – vločky.
Země původu:
EU / Mimo EU
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Vařte 2 minuty v mléce nebo rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Vyzkoušejte naše recepty kliknutím na obrázek:
Domácí Bebe sušenky
Čokoládovo-vanilkový koláč
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovesné vločky |
---|---|
Hmotnost: | 0.529 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 10 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1566kJ/372kcal. Tuky:7,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,3g. Sacharidy:60,0g. z toho cukry:1,1g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,1g</p> |
Složení produktu: | OVESNÉ vločky*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Evropská unie |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016500207, 18595016580206, 8595016580209 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-04-26T20:10:01 --><p>Rána s nimi jsou skvělá, ale zkuste to s nimi i jinak. Pečte sušenky, vařte polévky, mixujte smoothie. Ochutnejte vločkovou nádivku s mandlemi a budou se vám dělat boule za ušima. Zdravé burgery ocení nejen vegetariáni a v cizrnových placičkách nahradí klasickou mouku. Vyplatí se je mít při ruce!</p><p>Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a řeže se na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.<br /><br />V našem časopise <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty15-jaro-2016-web-258.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobroty jaro 2016</a> jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>polévky - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou, recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty15-jaro-2016-web-258.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrotách jaro</a> <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty15-jaro-2016-web-258.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">2016</a></li><li>kaše - z ovesných vloček uděláte výbornou kaši, nezapomeňte přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě, náš recept naleznete na straně 18 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty15-jaro-2016-web-258.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrotách jaro 2016</a></li><li>knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami</li><li>placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte, na straně 12 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty15-jaro-2016-web-258.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrotách jaro 2016</a> najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami</li><li>sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví</li><li>pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte</li><li>mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout</li><li>smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného</li><li>pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami</li></ul><p>Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p> |
Návod k použití: | Vařte 2 minuty v mléce nebo rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1566kJ/372kcal. Tuky:7,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,3g. Sacharidy:60,0g. z toho cukry:1,1g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,1g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Mlýnský obilný výrobek – vločky. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.