Vločky ječné 250 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.220021Související produkty
Detailní popis produktu
Ječné vločky jsou větší než jiné vločky a také lépe drží svůj tvar. Jsou neutrální příjemné chuti. Skvělé budou v polévce, pečivu, uděláte z nich i pomazánku nebo drobenku.
Dobrý kamarád pšenice, vyzkoušejte v drobence, ovocném kramblu nebo jako zavářku do polévky. Ječmen máme rádi!
Vystřídejte klasiku ovesné vločky vločkami ječnými. Dodáte tak zase svojí kuchyni pestrost, novou surovinu, chuť i jiné živiny. Nebo smíchejte ovesné vločky s ječnými, přidejte i další druhy vloček, semínek a sušeného ovoce a připravte si tak rychlý základ pro svoje ranní kaše - stačí nasypat do misky a zalít. Ječné vločky mají naprosto univerzální využití. Díky jejich poměrně neutrální chuti je můžete upravovat na sladko i na slano.
Využití:
- polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte
- krutonky - vločky smíchejte se semínky, kořením a olejem, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C, hodí se do polévky i salátu
- knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
- pečivo - nahraďte jednu čtvrtinu mouky vločkami
- placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
- sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
- drobenka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
- pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
Ječné vločky se připravují ze zrna, které je nasáklé, uvařené a slisované. Ječné vločky velmi dobře drží tvar, dokonce nejlépe ze všech vloček. Nejsou tedy zcela vhodné pro přípravu kaše. Oproti ostatním vločkám mají také větší rozměr.
Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, tne tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Vločky JEČNÉ*. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – vločky.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vločky pro vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.268 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1446kJ/342kcal. Tuky:2,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,0g. Sacharidy:65,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:10,0g. Bílkoviny:11,0g. Sůl:0,05g</p> |
Složení produktu: | Vločky JEČNÉ*. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 213 |
Země původu: | Evropská unie |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016599614, 8595016500214, 18595016599611 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-09-03T14:11:14 --><p>Dobrý kamarád pšenice, vyzkoušejte v drobence, ovocném kramblu nebo jako zavářku do polévky. Ječmen máme rádi!</p><p>Vystřídejte klasiku ovesné vločky vločkami ječnými. Dodáte tak zase svojí kuchyni pestrost, novou surovinu, chuť i jiné živiny. Nebo smíchejte ovesné vločky s ječnými, přidejte i další druhy vloček, semínek a sušeného ovoce a připravte si tak rychlý základ pro svoje ranní kaše - stačí nasypat do misky a zalít. Ječné vločky mají naprosto univerzální využití. Díky jejich poměrně neutrální chuti je můžete upravovat na sladko i na slano.</p><p>O vločkách jsme toho hodně napsali v časopise <a href="https://www.countrylife.cz/dobroty-jaro-2016">Dobroty Jaro 2016</a>. Najdete tam velký přehled všech u nás prodávaných vloček, tipy na použití, recepty a i něco o lepku a vločkách.<br /><strong>Využití:</strong></p><ul><li>polévka - v krémových polévkách vločky povařte a rozmixujte</li><li>krutonky - vločky smíchejte se semínky, kořením a olejem, rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 minut při 160 °C, hodí se do polévky i salátu</li><li>knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami</li><li>pečivo - nahraďte jednu čtvrtinu mouky vločkami</li><li>placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte</li><li>sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví</li><li>drobenka - rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje</li><li>pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte</li></ul><p> </p><p>Ječné vločky se připravují ze zrna, které je nasáklé, uvařené a slisované. Ječné vločky velmi dobře drží tvar, dokonce nejlépe ze všech vloček. Nejsou tedy zcela vhodné pro přípravu kaše. Oproti ostatním vločkám mají také větší rozměr.</p><p>Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /></p> |
Návod k použití: | Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1446kJ/342kcal. Tuky:2,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,0g. Sacharidy:65,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:10,0g. Bílkoviny:11,0g. Sůl:0,05g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Mlýnský obilný výrobek – vločky. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.