Vločky jáhlové 250 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.220026Související produkty
Detailní popis produktu
Jáhlové vločky v biokvalitě s výraznou chutí. Oceníte rychlou a snadnou přípravu. Široké využití v kuchyni. Vhodné především na přípravu kaše, ale lze s nimi i zahušťovat a použít je jako pojivo do karbanátků nebo pomazánky.
První volba pro rychlé a jednoduché kaše! Stačí zalít horkou vodou a nechat nabobtnat. Zahustí polévky a zpestří domácí müsli.
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale naštěstí postupně změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.
Tipy a recepty na použití:
- Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
- Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně
- Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
- Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
- Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
- Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh
- Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
- Sušenky z para ořechů
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Uchovávejte je na chladným místech, v létě klidně v lednici, jelikož mají tendenci žluknout a mají menší trvanlivost než jiné vločky.
Složení:
Vločky jáhlové*.Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – vločky.
Země původu:
Rakousko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jáhlové vločky |
---|---|
Hmotnost: | 0.268 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1505kJ/360kcal. Tuky:4,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,7g. Sacharidy:69,0g. z toho cukry:1,5g. Vláknina:4,0g. Bílkoviny:10,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Vločky jáhlové*.Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 91 |
Země původu: | Ukrajina |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016599171, 18595016599178, 8595016586997 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-06-03T21:00:04 --><p>První volba pro rychlé a jednoduché kaše! Stačí zalít horkou vodou a nechat nabobtnat. Zahustí polévky a zpestří domácí müsli.</p><p>Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. V dřívějších dobách byly hojně využívány například pro přípravu škubánků nebo jahelníku. Na nějaký čas byly jáhly z kuchyně vytlačeny rýží, což se ale naštěstí postupně změnilo. Jáhlové vločky se vyrábí napařováním a lisováním oloupaných zrn prosa.</p><p>V našem časopise <a href="https://www.countrylife.cz/dobroty-jaro-2016">Dobroty jaro 2016</a> jsme zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího.</p><p><strong>Tipy a recepty na použití:</strong></p><ul><li>Kaše - vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem</li><li>Krémové polévky - do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte, s množstvím opatrně</li><li>Pečivo - při přípravě chleba, lívanců, sušenek nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami</li><li>Smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného</li><li>Placičky, burgery, sekaná - vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo restovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě</li><li>Pomazánky - lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu nebo tempeh</li><li>Nepečené cukroví - rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu</li><li>Sušenky z para ořechů - recept najdete v <a href="https://www.countrylife.cz/dobroty-jaro-2016">Dobrotách jaro 2016</a> na str. 17</li></ul><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p><p>Uchovávejte je na chladným místech, v létě klidně v lednici, jelikož mají tendenci žluknout a mají menší trvanlivost než jiné vločky.</p><p> </p> |
Návod k použití: | Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 3 minuty odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1505kJ/360kcal. Tuky:4,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,7g. Sacharidy:69,0g. z toho cukry:1,5g. Vláknina:4,0g. Bílkoviny:10,0g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Mlýnský obilný výrobek – vločky. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.