Vlašské ořechy 100 g COUNTRY LIFE

Kód: C01.142019
52 Kč –9 %
Vlašské ořechy 100 g COUNTRY LIFE
52 Kč –9 % 47 Kč 470 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
23.5.2024

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Použít je můžete i do jiných pokrmů - dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.

Detailní informace

Detailní popis produktu

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Použít je můžete i do jiných pokrmů - dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.

Použití:

  • Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
  • Karotkový koláč s vlašskými ořechy
  • Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
  • Korpusy, drobenka, krambl - rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
  • Máslo z vlašských ořechů - ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
    použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti
  • Omáčka na těstoviny - vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
  • Pečivo - přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
  • Granola
  • Smoothie
  • Náplň do těsta, quiche
  • Do rizota, zapečených pokrmů
  • K sýrům

Tipy na úpravu vlašských ořechů:

  • Namáčení - alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie
  • Pražení - opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu
  • Mouka z vlašských ořechů - umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti

Složení:
VLAŠSKÉ OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů a sezamu.

Alergeny:
Skořápkové plody

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.

Legislativní zařazení:
Suché skořápkové plody – vlašské ořechy.

Země původu:
Slovenská republika

Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.

Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:

20230501_204100

 

Medovník do skleničky

20230823_140041

Doplňkové parametry

Kategorie: Vlašské ořechy
Hmotnost: 0.101 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 2954 kj / 705 kcal
Tuky: 65 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 6 g
Sacharidy: 14 g
z toho cukry: 2,6 g
Bílkoviny: 15 g
Sůl: 0,03 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: