Vlašské ořechy 100 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.142019Související produkty
Detailní popis produktu
S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Použít je můžete i do jiných pokrmů - dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.
Použití:
- Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
- Karotkový koláč s vlašskými ořechy
- Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
- Korpusy, drobenka, krambl - rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
- Máslo z vlašských ořechů - ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti - Omáčka na těstoviny - vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
- Pečivo - přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
- Granola
- Smoothie
- Náplň do těsta, quiche
- Do rizota, zapečených pokrmů
- K sýrům
Tipy na úpravu vlašských ořechů:
- Namáčení - alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie
- Pražení - opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu
- Mouka z vlašských ořechů - umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti
Složení:
VLAŠSKÉ OŘECHY jádra. Může obsahovat stopy lepku, ostatních skořápkových plodů, arašídů a sezamu.
Alergeny:
Skořápkové plody
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení:
Suché skořápkové plody – vlašské ořechy.
Země původu:
Slovenská republika
Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.
Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vlašské ořechy |
---|---|
Hmotnost: | 0.101 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 2954 kj / 705 kcal |
Tuky: | 65 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 6 g |
Sacharidy: | 14 g |
z toho cukry: | 2,6 g |
Bílkoviny: | 15 g |
Sůl: | 0,03 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.