Vanilka lusk (balená ve zkumavce) 2,5 g BIO SONNENTOR

Kód: C01.411225
140 Kč
Vanilka lusk (balená ve zkumavce) 2,5 g BIO SONNENTOR
140 Kč 122 Kč / ks 488 Kč / 10 g
Skladem
Můžeme doručit do:
28.11.2024
Možnosti doručení

Kdo jednou pozná pravou chuť vanilky, už nikdy nechce syntetickou náhražku. Neobejde se bez ní hned několik ikonických pokrmů, které na její chuti staví, ale i slané kuchařské experimenty. V biokvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kdo jednou pozná pravou chuť vanilky, už nikdy nechce syntetickou náhražku. Neobejde se bez ní hned několik ikonických pokrmů, které na její chuti staví, ale i slané kuchařské experimenty. V biokvalitě.

Vanilka by rozhodně neměla chybět v pudinku či vanilkové zmrzlině. Dodá ale lahodnou chuťovou tečku každému sladkému dezertu i slaným pokrmům, pokud se nebudete bát s ní trochu zaexperimentovat. Výborně ladí s ostřejšími slanými pokrmy třeba v mexické kuchyni.

Vanilkový lusk můžete využít hned několika způsoby. Buď jej v celku rozemelte na prášek a ten pak používejte na vaření nebo lusk otevřete, semínka vydlabejte a rovnou použijte. Prázdný lusk ale nemusíte vyhazovat. Vložte jej do dózy s kvalitním třtinovým cukrem. Vanilkový lusk jej během pár týdnů krásně provoní a máte domácí vanilkový cukr.

Vanilka je plodem bíle kvetoucí orchideje. Sklízí se jako dlouhé zelené tobolky, které době sběru nemají žádnou chuť ani vůni. Aromatické látky se z vanilkových lusků uvolňují až v průběhu fermentace, podobně, jako se fermentují kakaové boby, káva nebo čaje. Jakmile jednou zkusíte chuť pravé vanilky, už nikdy nebudete chtít její syntetické náhražky. Pravá vanilka má sladkou, jemně kořeněnou, smetanovou chuť a květinovou vůni.

Složení:
Vanilka lusk* (Vanilla planifolia*). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladovat v suchu a chladu.

Země původu:
Mimo EU

Certifikace:
CZ-BIO-002

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Přísada do sladkých jídel.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: