Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE
Kód: C01.463013Související produkty
Detailní popis produktu
Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Je skvělý do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.
Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- výroba kvašené zeleniny (pickles)
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
- zeleninové soté
- salát z avokáda a bílé ředkve
- bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Složení:
Ume švestky ochucené shiso listy 50 % (shiso listy 56 %, mořská sůl 22 %, naložené ume švestky (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %)), naložené ume švestky 50 % (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %). Může obsahovat stopy lepku a sóji.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním svitem.
Legislativní zařazení:
Ocet - ovoce.
Země původu:
Japonsko
Příprava / určení:
K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň, zvýrazňuje chutě a do jídla už není třeba přidávat sůl.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Octy |
---|---|
Hmotnost: | 0.446 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 8 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>73kJ/17kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:3,4g. z toho cukry:0,0g. Vláknina:0,2g. Bílkoviny:0,8g. Sůl:25,1g</p> |
Složení produktu: | Ume švestky ochucené shiso listy 50 % (shiso listy 56 %, mořská sůl 22 %, naložené ume švestky (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %)), naložené ume švestky 50 % (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %). Může obsahovat stopy lepku a sóji. |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Japonsko |
EANs: | 8595016590796, 38595016599837, 18595016560017 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2024-06-06T15:09:22 --><p>Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi. <br />Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: <a href="http://www.muso-intl.com/Pickles/Umeboshi/index4.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">zde</a>)</p><p><strong>Tipy na použití:</strong></p><ul><li><strong>ume zálivka s medem</strong> – rozmíchejte 1 lžíci <a href="http://www.countrylife.cz/med-lesni-kvetovy-900-g-cihala">medu</a> se 4 lžícemi <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel">olivového oleje</a>, 3 lžícemi <a href="http://www.countrylife.cz/olej-z-prazeneho-sezamu-250-ml-bio-emile-noel">oleje z</a> <a href="http://www.countrylife.cz/olej-z-prazeneho-sezamu-250-ml-bio-emile-noel">praženého sezamu</a>, 1 lžící <a href="http://www.countrylife.cz/umeocet-200-ml-country-life">umeocta</a> a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy</li><li><strong>jogurtový ume dresink</strong> – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící <a href="http://www.countrylife.cz/umeocet-200-ml-country-life">umeocta</a> a se 2 lžícemi <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-ryzovy-250-ml-bio-country-life">rýžového sirupu</a>; je výborný na hlávkový salát</li><li><strong>ochucení</strong> <strong>kulajdy</strong>, <strong>čočky na kyselo</strong>, <strong>luštěninových pomazánek</strong>...</li><li><strong>výroba kvašené zeleniny</strong> (pickles) – návod najdete v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty13-podzim-2015-web-243.pdf">Dobrotách podzim 2015</a> na straně 13</li><li><strong>nápoj z umeocta</strong> – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka</li><li><strong>zeleninové soté</strong> – recept je popsán na straně 9 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty-leto2013-web-173.pdf">Dobrotách léto 2013</a></li><li><strong>salát z avokáda a bílé ředkve</strong> – recept je popsán na straně 9 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty-leto2013-web-173.pdf">Dobrotách léto 2013</a></li><li><strong>bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou</strong> – recept je uveden na straně 16 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty14-zima-2015-16-web-253.pdf">Dobrotách</a> <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty14-zima-2015-16-web-253.pdf">zima 2015–16</a></li></ul><p><strong>Výroba umeocta:</strong><br />Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.</p><ol><li>Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.</li><li>V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.</li><li>Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.</li><li>Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.</li><li>Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.</li></ol><p><strong>Další UMEprodukty:</strong></p><ul><li><a href="http://www.countrylife.cz/umeboshi-150-g-country-life">umeboshi COUNTRY LIFE</a></li><li><a href="http://www.countrylife.cz/umeboshi-150-g-muso">umeboshi MUSO</a></li><li><a href="http://www.countrylife.cz/pasta-umeboshi-150-g-bio-muso">umeboshi pasta bio MUSO</a></li></ul><p> </p><p><strong>NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU</strong></p><p>Výhody našich nových obalů:</p><p>Jsou ekologičtější<br />- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu<br />- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna<br />- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci</p><p>Jsou pohodlnější k používání<br />- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok</p><p>Mají nižší hmotnost<br />- jednodušší logistika<br />- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami<br />-snažší manipulace ve výrobě</p> |
Návod k použití: | K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň, zvýrazňuje chutě a do jídla už není třeba přidávat sůl. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>73kJ/17kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:3,4g. z toho cukry:0,0g. Vláknina:0,2g. Bílkoviny:0,8g. Sůl:25,1g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním svitem.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Ocet - ovoce. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.