Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE
Kód: C01.463013Související produkty
Detailní popis produktu
Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Je skvělý do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.
Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.
Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- výroba kvašené zeleniny (pickles)
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
- zeleninové soté
- salát z avokáda a bílé ředkve
- bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Složení:
Ume švestky ochucené shiso listy 50 % (shiso listy 56 %, mořská sůl 22 %, naložené ume švestky (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %)), naložené ume švestky 50 % (ume švestky 80 %, mořská sůl 20 %). Může obsahovat stopy lepku a sóji.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním svitem.
Legislativní zařazení:
Ocet - ovoce.
Země původu:
Japonsko
Příprava / určení:
K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň, zvýrazňuje chutě a do jídla už není třeba přidávat sůl.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Octy |
---|---|
Hmotnost: | 0.402 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 73 kj / 17 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 3,4 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 0,8 g |
Sůl: | 25,1 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.