Umeboshi 150 g MUSO

Kód: C01.473001
170 Kč –9 %
Umeboshi 150 g MUSO
170 Kč –9 % 154 Kč 1 026,70 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
23.5.2024

Umeboshi jsou tradiční japonské produkty. Jsou vyráběny se z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso. Jsou velmi slané a vhodné jako příležitostná pochoutka.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Umeboshi jsou tradiční japonské produkty. Jsou vyráběny se z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso. Jsou velmi slané a vhodné jako příležitostná pochoutka.

Švestičky Umeboshi  jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá
s octem fakticky nic společného).

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.

 

Složení:
Ume švestky 73 %, jedlá mořská sůl, Shiso listy 7 %.

Skladování:
Uchovávejte mimo dosah tepla, vlhkosti a slunečního záření.

Legislativní zařazení:
Zpracované ovoce.

Země původu:
Japonsko

Příprava / určení:
Lze konzumovat přímo, bez úpravy – nechte rozplynout v ústech nebo přidejte do jídla – vždy odstraňte pecku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Asijská ochucovadla - shoyu, tamari, miso pasty
Hmotnost: 0.17 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 153 kj / 36 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 5,9 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 1 g
Sůl: 16 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: