Umeboshi 150 g MUSO
Kód: C01.473001Související produkty
Detailní popis produktu
Umeboshi jsou tradiční japonské produkty. Jsou vyráběny se z japonských ume švestek nakládaných v mořské soli s listy Shiso. Jsou velmi slané a vhodné jako příležitostná pochoutka.
Švestičky Umeboshi jsou peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.
Umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá
s octem fakticky nic společného).
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
Složení:
Ume švestky 73 %, jedlá mořská sůl, Shiso listy 7 %.
Skladování:
Uchovávejte mimo dosah tepla, vlhkosti a slunečního záření.
Legislativní zařazení:
Zpracované ovoce.
Země původu:
Japonsko
Příprava / určení:
Lze konzumovat přímo, bez úpravy – nechte rozplynout v ústech nebo přidejte do jídla – vždy odstraňte pecku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Asijská ochucovadla - shoyu, tamari, miso pasty |
---|---|
Hmotnost: | 0.17 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 153 kj / 36 kcal |
Tuky: | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 5,9 g |
z toho cukry: | 0 g |
Bílkoviny: | 1 g |
Sůl: | 16 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.