Tamari sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

Kód: C01.463006
69 Kč
463006 Tamari sojova omacka 200 ml COUNTRY LIFE 1
69 Kč 54 Kč / ks 270 Kč / 1 l
Skladem - ihned k odeslání (>5 ks)
Můžeme doručit do:
2.4.2025
Možnosti doručení

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Je tmavší, hustší a chuťově výraznější než soyu. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Je tmavší, hustší a chuťově výraznější než soyu. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), má ještě chuť pátou – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.

Tipy na použití:

  • dresink na salát s citronem
  • gratinovaná plněná cuketa
  • salát z avokáda a bílé ředkve
  • zálivka s kešu
    lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
  • dresink na salát
    smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
    dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
  • jednoduchý dresink na salát
    smíchejte tamari s olivovým olejem a octem
  • restovaná hlíva úsřičná
    hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování
  • marinády
  • na zeleninu, maso i ryby
    tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
  • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
    tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
  • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení:
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.

Alergeny:
Sója

Skladování:
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.

Legislativní zařazení:
Sójový výrobek - tekuté ochucovadlo.

Země původu:
Japonsko

Příprava / určení:
Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.

Doplňkové parametry

Kategorie: Asijská ochucovadla - shoyu, tamari, miso pasty
Hmotnost: 0.449 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 8
Jedná se o BIO výrobek?: NE
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>315kJ/74kcal. Tuky:0,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:8,3g. z toho cukry:3,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:9,8g. Sůl:15,0g</p>
Složení produktu: SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Minimální trvanlivost: 365
Země původu: Japonsko
EANs: 8595016511456, 18595016560000, 38595016599851
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2024-06-06T14:58:29 --><p>Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.<br />Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v <a href="http://www.countrylife.cz/shoyu-sojova-omacka-200-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">sójové omáčce</a> tamari.</p><p><a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty04_leto2013_web?e=26874338/42879015" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">V Dobrotách léto 2013</a> se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. <a href="http://www.countrylife.cz/japonske-speciality-shoyu-tamari-miso" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Zde</a> naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – <a href="http://www.countrylife.cz/shoyu-sojova-omacka-500-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">shoyu</a>, <a href="http://www.countrylife.cz/tamari-sojova-omacka-500-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">tamari</a> a <a href="http://www.countrylife.cz/miso-genmai-hneda-ryze-400-g-muso" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">miso</a>.</p><p><strong>Tipy na použití:</strong></p><ul><li><strong>dresink na salát s citronem</strong><br />recept je popsán <a href="http://www.countrylife.cz/shoyu-tamari-recepty" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">zde</a></li><li><strong>gratinovaná plněná cuketa</strong><br />recept je popsán na straně 8 <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty04_leto2013_web?e=26874338/42879015" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrot léto 2013</a></li><li><strong>salát z avokáda a bílé ředkve</strong><br />recept je popsán na straně 9 <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty04_leto2013_web?e=26874338/42879015" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrot léto 2013</a></li><li><strong>zálivka s kešu</strong><br />lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">olivového oleje</a>, 1 lžíci <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-balsamikovy-kremovy-tmavy-250-ml-bio-la-selva" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">balzamikového octa</a> a hrstku <a href="http://www.countrylife.cz/kesu-orechy-100-g-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">kešu ořechů</a></li><li><strong>dresink na salát</strong><br />smíchejte <a href="http://www.countrylife.cz/olej-sezamovy-200-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">sezamový olej</a>, tamari, <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-agavovy-350-g-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">agávový sirup</a>, <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-jablecny-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">jablečný ocet</a><br />dresink je výborný na rukolový salát s avokádem</li><li>j<strong>ednoduchý dresink na salát</strong> <br />smíchejte tamari s <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">olivovým olejem</a> a <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-jablecny-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">octem</a></li><li><strong>restovaná hlíva úsřičná</strong> <br />hlívu restujte na troše <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">olivového oleje</a>, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování</li><li><strong>marinády</strong></li><li><strong>na zeleninu, maso i ryby</strong><br />tamari smíchejte podle chuti s <a href="http://www.countrylife.cz/med-lesni-kvetovy-900-g-cihala" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">medem</a> nebo <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-javorovy-grade-a-250-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">javorovým</a> nebo <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-agavovy-350-g-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">agávovým sirupem</a>, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev</li><li><strong>pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)</strong><br />tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu</li><li><strong>polévky, omáčky, zeleninové směsi...</strong></li></ul><p><strong>Rozdíl mezi shoyu a tamari:</strong><br /><a href="http://www.countrylife.cz/shoyu-sojova-omacka-500-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Shoyu</a> a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.</p><ul><li>vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické <a href="http://www.countrylife.cz/miso-genmai-hneda-ryze-400-g-muso " onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">miso pasty</a></li><li>tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin</li><li>tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť</li></ul><p><br /><strong>NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU</strong></p><p>Výhody našich nových obalů:</p><p>Jsou ekologičtější<br />- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu<br />- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna<br />- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci</p><p>Jsou pohodlnější k používání<br />- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok </p><p>Mají nižší hmotnost<br />- jednodušší logistika<br />- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami<br />-snažší manipulace ve výrobě</p>
Návod k použití: Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.
Nutriční údaje: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>315kJ/74kcal. Tuky:0,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:8,3g. z toho cukry:3,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:9,8g. Sůl:15,0g</p>
Doplňkové údaje: <p><strong>Skladování:</strong>Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo.
Rostlinný produkt: ANO
Přirozeně bezlepkový: ANO
Bez přidaného cukru: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz