Tamari sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE
Kód: C01.463006Související produkty
Detailní popis produktu
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Je tmavší, hustší a chuťově výraznější než soyu. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), má ještě chuť pátou – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Tipy na použití:
- dresink na salát s citronem
- gratinovaná plněná cuketa
- salát z avokáda a bílé ředkve
- zálivka s kešu
lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů - dresink na salát
smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
dresink je výborný na rukolový salát s avokádem - jednoduchý dresink na salát
smíchejte tamari s olivovým olejem a octem - restovaná hlíva úsřičná
hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování - marinády
- na zeleninu, maso i ryby
tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev - pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu - polévky, omáčky, zeleninové směsi...
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
- vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
- tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
- tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Složení:
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.
Alergeny:
Sója
Skladování:
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení:
Sójový výrobek - tekuté ochucovadlo.
Země původu:
Japonsko
Příprava / určení:
Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Asijská ochucovadla - shoyu, tamari, miso pasty |
---|---|
Hmotnost: | 0.449 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 8 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>315kJ/74kcal. Tuky:0,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:8,3g. z toho cukry:3,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:9,8g. Sůl:15,0g</p> |
Složení produktu: | SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. |
Minimální trvanlivost: | 365 |
Země původu: | Japonsko |
EANs: | 8595016511456, 18595016560000, 38595016599851 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2024-06-06T14:58:29 --><p>Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.<br />Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v <a href="http://www.countrylife.cz/shoyu-sojova-omacka-200-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">sójové omáčce</a> tamari.</p><p><a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty04_leto2013_web?e=26874338/42879015" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">V Dobrotách léto 2013</a> se na straně 4–6 a 12–13 dočtete bližší informace o fermentovaných sójových produktech a dalších japonských produktech. <a href="http://www.countrylife.cz/japonske-speciality-shoyu-tamari-miso" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Zde</a> naleznete další zajímavé informace o výrobě a tipy na použití japonských fermentovaných specialit – <a href="http://www.countrylife.cz/shoyu-sojova-omacka-500-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">shoyu</a>, <a href="http://www.countrylife.cz/tamari-sojova-omacka-500-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">tamari</a> a <a href="http://www.countrylife.cz/miso-genmai-hneda-ryze-400-g-muso" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">miso</a>.</p><p><strong>Tipy na použití:</strong></p><ul><li><strong>dresink na salát s citronem</strong><br />recept je popsán <a href="http://www.countrylife.cz/shoyu-tamari-recepty" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">zde</a></li><li><strong>gratinovaná plněná cuketa</strong><br />recept je popsán na straně 8 <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty04_leto2013_web?e=26874338/42879015" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrot léto 2013</a></li><li><strong>salát z avokáda a bílé ředkve</strong><br />recept je popsán na straně 9 <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty04_leto2013_web?e=26874338/42879015" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrot léto 2013</a></li><li><strong>zálivka s kešu</strong><br />lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">olivového oleje</a>, 1 lžíci <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-balsamikovy-kremovy-tmavy-250-ml-bio-la-selva" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">balzamikového octa</a> a hrstku <a href="http://www.countrylife.cz/kesu-orechy-100-g-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">kešu ořechů</a></li><li><strong>dresink na salát</strong><br />smíchejte <a href="http://www.countrylife.cz/olej-sezamovy-200-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">sezamový olej</a>, tamari, <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-agavovy-350-g-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">agávový sirup</a>, <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-jablecny-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">jablečný ocet</a><br />dresink je výborný na rukolový salát s avokádem</li><li>j<strong>ednoduchý dresink na salát</strong> <br />smíchejte tamari s <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">olivovým olejem</a> a <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-jablecny-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">octem</a></li><li><strong>restovaná hlíva úsřičná</strong> <br />hlívu restujte na troše <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">olivového oleje</a>, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování</li><li><strong>marinády</strong></li><li><strong>na zeleninu, maso i ryby</strong><br />tamari smíchejte podle chuti s <a href="http://www.countrylife.cz/med-lesni-kvetovy-900-g-cihala" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">medem</a> nebo <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-javorovy-grade-a-250-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">javorovým</a> nebo <a href="http://www.countrylife.cz/sirup-agavovy-350-g-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">agávovým sirupem</a>, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev</li><li><strong>pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)</strong><br />tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu</li><li><strong>polévky, omáčky, zeleninové směsi...</strong></li></ul><p><strong>Rozdíl mezi shoyu a tamari:</strong><br /><a href="http://www.countrylife.cz/shoyu-sojova-omacka-500-ml-bio-country-life" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Shoyu</a> a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.</p><ul><li>vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické <a href="http://www.countrylife.cz/miso-genmai-hneda-ryze-400-g-muso " onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">miso pasty</a></li><li>tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin</li><li>tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť</li></ul><p><br /><strong>NOVĚ V PRAKTICKÉ LAHVI S PODÍLEM RECYKLOVANÉHO PLASTU</strong></p><p>Výhody našich nových obalů:</p><p>Jsou ekologičtější<br />- lahev je vyrobena z materiálu rPET - obsahuje 25 % recyklovaného plastu<br />- lahev je recyklovatelná - rPET lahve lze recyklovat donekonečna<br />- použitý materiál je ve srovnání se sklem daleko méně náročný na spotřebu energie při recyklaci</p><p>Jsou pohodlnější k používání<br />- obsah se lépe dávkuje - nově je lahev opatřena drážkou proti úkapu a ozubením, které zpomaluje tok </p><p>Mají nižší hmotnost<br />- jednodušší logistika<br />- bezpečnější zasílání produktů přepravními službami<br />-snažší manipulace ve výrobě</p> |
Návod k použití: | Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>315kJ/74kcal. Tuky:0,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:8,3g. z toho cukry:3,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:9,8g. Sůl:15,0g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Sojový výrobek - tekuté ochucovadlo. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.