Tamari sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE

Kód: C01.463006
69 Kč
Tamari sójová omáčka 200 ml COUNTRY LIFE
69 Kč 60 Kč / ks 300 Kč / 1 l
Skladem
Můžeme doručit do:
9.12.2024
Možnosti doručení

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Je tmavší, hustší a chuťově výraznější než soyu. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Je tmavší, hustší a chuťově výraznější než soyu. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), má ještě chuť pátou – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.

Tipy na použití:

  • dresink na salát s citronem
  • gratinovaná plněná cuketa
  • salát z avokáda a bílé ředkve
  • zálivka s kešu
    lehce rozmixujte 2 lžíce tamari, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci balzamikového octa a hrstku kešu ořechů
  • dresink na salát
    smíchejte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablečný ocet
    dresink je výborný na rukolový salát s avokádem
  • jednoduchý dresink na salát
    smíchejte tamari s olivovým olejem a octem
  • restovaná hlíva úsřičná
    hlívu restujte na troše olivového oleje, když jsou houby napůl hotové, přidejte tamari a dokončete restování
  • marinády
  • na zeleninu, maso i ryby
    tamari smíchejte podle chuti s medem nebo javorovým nebo agávovým sirupem, potřete surovinu směsí a pečte v troubě nebo grilujte; výborná je glazovaná cuketa, dýně nebo mrkev
  • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
    tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
  • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení:
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.

Alergeny:
Sója

Skladování:
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.

Legislativní zařazení:
Sójový výrobek - tekuté ochucovadlo.

Země původu:
Japonsko

Příprava / určení:
Do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, na těstoviny nebo k dochucení zeleniny. Můžete použít jako alternativu soli.

Doplňkové parametry

Kategorie: Asijská ochucovadla - shoyu, tamari, miso pasty
Hmotnost: 0.305 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 315 kj / 74 kcal
Tuky: 0,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 8,3 g
z toho cukry: 3,4 g
Bílkoviny: 9,8 g
Sůl: 15 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: