Švestky sušené bez pecek Ashlock 100 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.152039Související produkty
Detailní popis produktu
Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Můžete z nich připravit sladké cukroví nebo skvělou omáčku ke slanému jídlu.
Využití:
- pochoutka - samotné chutnají sušené švestky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou
- sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé
- snídaně - švestky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli
- cukroví - švestky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu
- omáčka - švestky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si připravte světlou jíšku a zalijte ji vývarem ze švestek, povařte a přidejte švestky, nakrájené mandle, citrónovou šťávu, sůl, skořici a trochu ještě provaříme, hodí se ke slaným pokrmům
Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete švestky na půl hodiny předem namočit do teplé vody.
Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo také švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Ve střední Evropě se vyskytuje od 5.st., ale původně pochází z Kavkazu. Pecky švestek byly dokonce nalezeny ve vykopávkách z doby Římské říše.
Jedná se o peckovici a daří se jí v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Dřevo se příliš nevyužívá, ale ovoce se hojně používá v potravinářství. Ze švestek se vyrábějí třeba povidla a skvělé ovocné knedlíky.
Složení:
Švestky sušené, slunečnicový olej, konzervant: sorban draselný. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení:
Zpracované ovoce - sušené.
Země původu:
Bulharsko
Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené švestky |
---|---|
Hmotnost: | 0.102 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 20 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1006kJ/240kcal. Tuky:0,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,1g. Sacharidy:64,0g. z toho cukry:38,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:2,2g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | Švestky sušené, slunečnicový olej, konzervant: sorban draselný. Může obsahovat stopy lepku. |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 18595016559950, 8595016595210, 18595016598591 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2022-02-10T11:26:30 --><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>pochoutka - samotné chutnají sušené švestky výborně, můžete s nimi zahnat mlsnou</li><li>sladké pečení - nebojte se do koláčů přidat sušené ovoce, pokud zrovna nemáte čerstvé, jen je třeba recept přizpůsobit, jelikož je sušené ovoce výrazně sladší než čerstvé</li><li>snídaně - švestky jsou chutné jako přídavek do vaší kaše nebo do domácího müsli</li><li>cukroví - švestky můžete obalit v marcipánu nebo čokoládě, také je můžete rozmixovat třeba s ořechy, semínky a karobem a obalit směs v kokosu</li><li>omáčka - švestky uvařte ve vodě a poté nakrájejte na drobné kousky, následně si přirpavte světlou jíšku a zalijte ji vývarem ze švestek, povařte a přidejte švestky, nakrájené mandle, citrónovou šťávu, sůl, skořici a trochu ještě provaříme, hodí se ke slaným pokrmům</li></ul><p>Sušení ovoce přispívá výrazně k jeho trvanlivosti a lze ho využít jako alternativu mimo sezónu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť můžete švestky na půl hodiny před použitím namočit do teplé vody.</p><p>Upozornění - ve výjimečných případech se může stát, že v sušených peckovinách (datlích, švestkách, třešních apod.) najdete pecku či její zbytek. Současné technologie zpracování ovoce bohužel nedokáží zaručit, že ovoce bude za všech okolností 100% bez pecek, a to i přes veškerou snahu a péči ze strany zpracovatele. Děkujeme za pochopení.</p><p>U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění.</p><p>Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Ve střední Evropě se vyskytuje od 5.st., ale původně pochází z Kavkazu. Pecky švestek byly dokonce nalezeny ve vykopávkách z doby Římské říše.</p><p>Jedná se o peckovici a daří se jí v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Dřevo se příliš nevyužívá, zatímco ovoce se hojně používá v potravinářství. Ze švestek se vyrábějí třeba povidla a ovocné knedlíky</p> |
Návod k použití: | Určeno k přímé spotřebě. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1006kJ/240kcal. Tuky:0,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,1g. Sacharidy:64,0g. z toho cukry:38,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:2,2g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu a chladu.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Zpracované ovoce - sušené. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.