Sójové nudličky 100 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.252008Související produkty
Detailní popis produktu
Nudličky ze sójové mouky. Jsou vhodné jako náhrada masa v pokrmech. Nudličky do sebe dobře přijímají chutě, doporučujeme je tedy marinovat nebo vařit v ochucené vodě.
Klasika pro přípravu veganských receptů. Dopřejte jim příjemnou lázeň ve vývaru, pak připravte s hromadou zeleniny jako čínu nebo do polévek.
Sójové nudličky výborně poslouží jako náhražka masa. Je potřeba je dopředu uvařit a pak nechat ideálně chvilku marinovat. Můžete také vyzkoušet marinádu ze sojové omáčky, česneku a uzené papriky a budou se olizovat za ušima i masožravci. Nudličky můžete použít do vařených jídel, na smažení i zapékání. Jejich tvar je přímo předurčuje pro čínu nebo různé zeleninové směsi. Nudličky jsou čistě rostlinné a díky tomu vhodné nejen pro vegetariány či vegany, ale pro všechny, kdo chtějí svému jídelníčku trochu odlehčit či vyzkoušet něco nového.
Tipy na použití:
- omáčky - guláš, segedín nebo koprovka, nudličky budou výtečnou náhradou masa v omáčkách
- asijské recepty - sójové maso se skvěle hodí do asijských jídel, můžete je smíchat se zeleninou, houbami, klíčky, sójovou omáčkou a podávat k rýži nebo nudlím
- těstoviny, halušky - nudličky můžete přidat i do omáčky na těstoviny nebo je kombinovat se zelím do halušek
Sója je asi metr vysoká rostlina s lusky, ve kterých se nachází sójové boby. Jedná se o jednu z nejstarších kulturních plodin. Původně pochází z Číny a pěstovala se už více jak 2000 let před naším letopočtem. Sóje vyhovuje teplejší podnebí tropů a subtropů. Vyrábí se z ní tofu, tempeh, sójové omáčky, miso, natto, různé sójové nápoje, jogurty, pomazánky i uzeniny. Kromě toho se v průmyslu využívá také k výrobě bionafty, kosmetických přípravků, olejů, mýdel a plastů.
EKOPRODUKT se již od roku 1992 zabývá výrobou a prodejem především sójových produktů. Výrobci kladou důraz na kvalitu produktů bez obsahu chemických konzervantů nebo glutamátu. K výrobě zásadně používají geneticky nemodifikované plodiny.
Složení:
Odtučněná SÓJOVÁ mouka. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, skořápkových plodů a sezamu.
Alergeny:
Sója
Skladování:
Skladujte v teplotách do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Legislativní zařazení:
Sójový výrobek – extrudovaný výrobek.
Země původu:
Slovenská republika
Příprava / určení:
Sójové nudličky vložte do vroucí osolené a bujónem ochucené vody. Vařte 20 minut, slijte, přebytečnou vodu z nudliček vymačkejte. Použijte do zeleninových jídel.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sójové výrobky |
---|---|
Hmotnost: | 0.102 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1354 kj / 321 kcal |
Tuky: | 0,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 20 g |
z toho cukry: | 6,9 g |
Bílkoviny: | 50 g |
Sůl: | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.