Směs vloček 300 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: C01.220001
33 Kč –9 %
Směs vloček 300 g BIO COUNTRY LIFE
33 Kč –9 % 30 Kč 100 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
23.5.2024

Směs vloček v biokvalitě obsahuje čtyři druhy obilných vloček – vločky ovesné, špaldové, žitné a pšeničné. Specifické vlastnosti těchto jednotlivých obilovin se v této směsi vhodně doplňují.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Směs vloček v biokvalitě obsahuje čtyři druhy obilných vloček – vločky ovesné, špaldové, žitné a pšeničné. Specifické vlastnosti těchto jednotlivých obilovin se v této směsi vhodně doplňují.

Nemůžete se rozhodnout? Oves, žito, i pšenice se skvěle doplňují a báječně chutnají. Univerzální spojení!

Směs čtyř druhů vloček v bio kvalitě je ideální jako základ ranní kaše. Přidejte semínka, nakrájené sušené i čerstvé ovoce, zalijte dobrým rostlinným mlékem a můžete podávat. Nebo vyzkoušejte slanou variantu vločkové kaše, která je populární ve Skotsku.

Využití:

  • polévka - v krémových polévkách vločky povařte a po té rozmixujte
  • kaše - z vloček uděláte výbornou kaši, můžete přidat ořechy, ovoce, semínka a sirup, pro přípravu kaše je nutné vařit vločky v mléku nebo jeho alternativě
  • knedlíčky - vločky smíchejte se strouhaným uzeným tempehem, vejcem a bylinkami
  • placky, karbanátky, sekaná - vločky se dají kombinovat s luštěninami, vejci, zeleninou, bylinkami a kořením, vše rozmixujte a dle potřeby tvarujte
  • sladké - vločky se dají přidat do muffinů, sušenek, lívanců nebo nepečeného cukroví
  • pomazánky - osmahnutou zeleninou zalijte vodou, přidejte vločky, povařte, rozmixujte a dochucujte
  • mléko, pudink - vločky uvařte a i s vodou na vaření je rozmixujte, mléko můžete ochutit třeba medem, pokud chcete pudink, dejte do vody více vloček a směs nechte zchladnout
  • smoothie - rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu či cokoli jiného
  • pečivo - při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami

Vločky se vyrábějí z ovesného zrna, které se nejdříve očistí. Následně je napařováno a poté vystaveno i suchému horku. Takto upravený oves se lisuje ve válcích a někdy se i řeže na menší kousky. Oves je velmi rozšířená obilnina v oblasti mírného pásu a je známá již od doby bronzové. Kromě vloček se z ovsa vyrábí například i mouka nebo rostlinný nápoj jako alternativa mléka.

Žitné vločky se získávají tak, že se obilné zrno navlhčí v páře a pak se lisuje. Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
Vločky OVESNÉ*, vločky PŠENIČNÉ*, vločky ŠPALDOVÉ*, vločky ŽITNÉ*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny:
Lepek

Skladování:
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.

Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – směs vloček.

Země původu:
Mimo EU

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mix vloček
Hmotnost: 0.303 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1580 kj / 375 kcal
Tuky: 7 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 59 g
z toho cukry: 3 g
Bílkoviny: 14 g
Sůl: 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: