Směs na chléb s chia semínky bezlepková 500 g NOMINAL

Kód: C01.243042
83 Kč / ks 166 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025
Možnosti doručení

Směs na přípravu bezlepkového chleba s chia semínky. Vhodné pro celiaky. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a čerstvé droždí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Směs na přípravu bezlepkového chleba s chia semínky. Vhodné pro celiaky. Kromě lepku neobsahuje směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva či konzervanty. Příprava je snadná, ke směsi stačí přidat vodu, olej a čerstvé droždí.

S bezlepkovou směsí si upečete zdravý a výživný chléb i doma. Směs můžete použít na pečení v domácí pekárně i v klasické troubě. Kromě chleba můžete ze směsi připravit také bulky, dalamánky, bagetky, ciabatty a jiné drobnější pečivo. Směs je tvořena mixem lupinové, jáhlové a lněné mouky. Pro chuť a texturu obsahuje také bramborové vločky, chia semínka a špetku chlebového koření.

Složení:
Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, LUPINOVÁ mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření.

Alergeny: 
Vlčí bob

Skladování:
Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.

Legislativní zařazení:
Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu.

Příprava / určení:
Smícháme 500 g směsi, 500 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého droždí, všechny suroviny prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut. Volíme spodní a horní ohřev. Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi na vaření a pečení
Hmotnost: 0.559 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 20
Jedná se o BIO výrobek?: NE
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1454kJ/344kcal. Tuky:3,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,4g. Sacharidy:67,0g. z toho cukry:3,5g. Vláknina:9,5g. Bílkoviny:7,5g. Sůl:1,9g</p>
Složení produktu: Pšeničný škrob deproteinovaný, jáhlová mouka, LUPINOVÁ mouka, bramborové vločky, chia semínka (5%), lněná mouka, zahušťovadlo guarová guma, cukr, sůl, chlebové koření.
Minimální trvanlivost: 183
Země původu: Země neznámá
EANs: 8594010190889, 8594010190896
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-06-25T14:16:08 --><p>S bezlepkovou směsí si upečete zdravý a výživný chléb i doma. Směs můžete použít na pečení v domácí pekárně i v klasické troubě. Kromě chleba můžete ze směsi připravit také bulky, dalamánky, bagetky, ciabatty a jiné drobnější pečivo podle vašich zkušeností či fantazie. Směs je tvořena mixem lupinové, jáhlové a lněné mouky. Pro chuť a texturu obsahuje také bramborové vločky, chia semínka a špetku chlebového koření.</p>
Návod k použití: Smícháme 500 g směsi, 500 ml vody, 20 ml oleje, 15 g čerstvého droždí, všechny suroviny prohněteme. Dobře zpracované těsto necháme chvíli odpočinout (cca 5 min) a pak jím naplníme DŮKLADNĚ vymazanou formu. Tvarovat můžeme lehce naolejovanými dlaněmi nebo můžeme podsypávat např. hladkou pohankovou moukou. Vytvarovaný váleček z těsta můžeme také obalit ve směsi semínek. Chlebovou formu plníme cca do 3/5. Necháme kynout 45-60 min. (při teplotě 35°C) a chráníme před okoráním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 50-60 minut. Volíme spodní a horní ohřev. Pro přípravu drobnějšího pečiva (např. bulky, dalamánky, bagetky či ciabatty) ubereme z receptury asi 20 ml vody. Zpracováváme jako chléb. Pro pečení baget volíme raději vlnitý plech. Menší kusy kynou cca 40 min., poté pečeme při vyšší teplotě (i 220°C) asi 20-25 min.
Nutriční údaje: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1454kJ/344kcal. Tuky:3,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,4g. Sacharidy:67,0g. z toho cukry:3,5g. Vláknina:9,5g. Bílkoviny:7,5g. Sůl:1,9g</p>
Doplňkové údaje: <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu vždy dobře uzavřené.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Mlýnské obilné výrobky – směs na přípravu hotového pokrmu.
Rostlinný produkt: ANO
Bez lepku: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz