Slunečnicová semínka 250 g COUNTRY LIFE
Kód: C01.132014Související produkty
Detailní popis produktu
Slunečnicová semínka jsou příjemné oříškové chuti. Jsou loupaná a jejich použití je velmi univerzální. Vyrobíte si z nich máslo, mléko nebo třeba sýr. Jsou vhodná se do salátů, příloh, pečiva či kaší.
Slunečnicová semínka se získávají ze slunečnic, které jsme si z Ameriky původně dovezli jen jako okrasné rostliny. Prodávají se loupaná, přesto se dají během dvou dnů naklíčit. Jejich namáčení je zase kratší než u jiných semínek, trvá jen 2 hodiny. Semínka jsou poté měkčí, stravitelnější a chutnější.
Využití:
- posyp - semínky můžete posypat vlastně vše, v čem vám budou chutnat, od sladké kaše až po zeleninový salát
- pečení - domácí pečivo posypejte semínky nebo je zapracujte do těsta
- pražení - semínka získají příjemnou oříškovou chuť, když je opražíte v troubě na 140 stupňů (15 minut) nebo na pánvi (cca 8 minut), poté je můžete dochutit kořením
- máslo - z opražených semínek lze vyrobit máslo, které vydrží v lednici i několik týdnů, stačí 10 minut mixovat cca 250 g semínek, dokud nebudete mít krémovitou konzistenci
- mléko - 100 g semínek namočte přes noc, ráno vodu slijte, přidejte 900 ml čerstvé vody a rozmixujte, nakonec přeceďte a máte mléko, které v lednici vydrží 3 dny čerstvé, uberte vodu a můžete mít i smetanu
- sýr - semínka a kešu oříšky napůl, trocha vody, mixovat do hladkého krému a máte čerstvý chutný sýr
- pomazánka - semínka přidejte k luštěninám, vařené zelenině, houbám nebo tofu a rozmixujte do pomazánky
- pesto - slunečnicové semínko skvěle chutná s bazalkou, petrželkou a konopným semínkem
- drobenka - rozmixujte 50 g slunečnicových semínek (můžete také kombinovat s ořechy), 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového oleje
- cake pops
- zapečená jídla - slunečnice je v zapečených pokrmech nejchutnějším semínkem
- Fazolovo-semínkový burger
Složení:
Slunečnicová semena loupaná. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Skladování:
Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Olejnaté semeno – slunečnicové semeno.
Země původu:
Bulharsko
Příprava / určení:
Určeno k přímé spotřebě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Slunečnicová semínka |
---|---|
Hmotnost: | 0.267 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | NE |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>2370kJ/572kcal. Tuky:45,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:5,5g. Sacharidy:20,0g. z toho cukry:1,7g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:19,0g. Sůl:0,2g</p> |
Složení produktu: | Slunečnicová semena loupaná. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Země neznámá |
EANs: | 8595016597085, 8595016599911, 18595016599918 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-06-23T11:53:52 --><p>Slunečnicová semínka se získávají ze slunečnic, které jsme si z Ameriky původně dovezli jen jako okrasné rostliny. Prodávají se loupaná, přesto se dají během dvou dnů naklíčit. Jejich namáčení je zase kratší než u jiných semínek, trvá jen 2 hodiny. Semínka jsou poté mekčí, stravitelnější a chutnější.</p><p>Velký přehled semínek najdete v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty16_leto-2016_web?e=26874338/40445199">Dobroty léto 2016</a>. Dočtete se zde popis jednotlivých druhů, proč semínka namáčet, jak si z nich vyrobit semínkové máslo, mléko, sýr a mnoho dalšího.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>posyp - semínky můžete posypat vlastně vše, v čem vám budou chutnat, od sladké kaše až po zeleninový salát</li><li>pečení - domácí pečivo posypejte semínky nebo je zapracujte do těsta</li><li>pražení - semínka získají příjemnou oříškovou chuť, když je opražíte v troubě na 140 stupňů (15 minut) nebo na pánvi (cca 8 minut), poté je můžete dochutit kořením</li><li>máslo - z opražených semínek lze vyrobit máslo, které vydrží v lednici i několik týdnů, stačí 10 minut mixovat cca 250 g semínek, dokud nebudete mít krémovitou konzistenci</li><li>mléko - 100 g semínek namočte přes noc, ráno vodu slijte, přidejte 900 ml čerstvé vody a rozmixujte, nakonec přeceďte a máte mléko, které v lednici vydrží 3 dny čerstvé, uberte vodu a můžete mít i smetanu</li><li>sýr - semínka a kešu oříšky napůl, trocha vody, mixovat do hladkého krému a máte čerstvý chutný sýr</li><li>pomazánka - semínka přidejte k luštěninám, vařené zelenině, houbám nebo tofu a rozmixujte do pomazánky</li><li>pesto - slunečnicové semínko skvěle chutná s bazalkou, petrželkou a konopným semínkem</li><li>drobenka - rozmixujte 50 g slunečnicových semínek (můžete také kombinovat s ořechy), 150 g ovesných vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce kokosového oleje</li><li>cake pops - recept na tuto sladkou specialitu najdete v <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty16_leto-2016_web?e=26874338/40445199">Dobrotách z léta 2016</a> na str. 15</li><li>zapečená jídla - slunečnice je v zapečených pokrmech nejchutnějším semínkem</li><li>Fazolovo-semínkový burger - recept najdete v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty07_jaro2014_web?e=26874338/42878848">Dobroty jaro 2014</a></li></ul> |
Návod k použití: | Určeno k přímé spotřebě. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>2370kJ/572kcal. Tuky:45,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:5,5g. Sacharidy:20,0g. z toho cukry:1,7g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:19,0g. Sůl:0,2g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte při teplotě do 20 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Olejnaté semeno – slunečnicové semeno. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.