Rýže jasmínová natural 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.111046Související produkty
Detailní popis produktu
Jasmínová rýže v biokvalitě má jemnou vůní květin. Tradiční součást asijské kuchyně. Po uvaření je lepivější, hodí se tedy k omáčkám. Rýže má lehce nasládlou chuť, využijete ji proto i v dezertech. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená.
U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k omáčkám
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- nákyp - do vymazaného pekáčku vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme také ořechy, skořicí a případně cukrem, krátce zapečeme v troubě
- Cizrnové ragú se zelím a omáčkou z arašídového másla
- Rýžovo-konopná zmrzlina
Jasmínová rýže pochází původně ze severu Thajska. Dnes se ale pěstuje i v Laosu, Vietnamu a dokonce v Itálii. Své jméno získala kvůli své květinové vůni, která někomu připomíná jasmín a kvůli své bílé barvě. Tato specifická vůně se u rýže vytváří přirozeně. Po uvaření je rýže kyprá, lepivá a lehce nasládlá.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Rýže jasmínová*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - rýže.
Země původu:
Kambodža
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 45 minut.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1515kJ/362kcal. Tuky:2,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,0g. Sacharidy:74,9g. z toho cukry:0,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:7,4g. Sůl:0,03g</p> |
Složení produktu: | Rýže jasmínová*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 243 |
Země původu: | Kambodža |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016503123, 8595016503116, 18595016503120 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2021-12-07T14:11:01 --><p>U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.<br /></p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>příloha - rýži lze využít jako přílohu k omáčkám</li><li>rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti</li><li>smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit</li><li>nákyp - do vymazaného pekáčku vrstvíme nastrouhaná jablka střídavě s uvařenou rýží, vrstvy posypáváme také ořechy, skořicí a případně cukrem, krátce zapečeme v troubě</li><li>Cizrnové ragú se zelím a omáčkou z arašídového másla - v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty05_podzim2013_web?e=26874338/42878894" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobroty podzim 2013</a> najdete výtečný recept s jasmínovou rýží na str. 8</li><li>Rýžovo-konopná zmrzlina - tento dezert hledejte v <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty16_leto-2016_web?e=26874338/40445199" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">Dobrotách léto 2016</a> na str. 8</li></ul><p>Jasmínová rýže pochází původně ze severu Thajska. Dnes se ale pěstuje i v Laosu, Vietnamu a dokonce v Itálii. Své jméno získala kvůli své květinové vůni, která někomu připomíná jasmín a kvůli své bílé barvě. Tato specifická vůně se u rýže vytváří přirozeně. Po uvaření je rýže kyprá, lepivá a lehce nasládlá. <br /> <br />Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.<br /><br />Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">bioseriálu</a>.</p> |
Návod k použití: | Rýži propláchněte a vařte v dvojnásobném množství vody 45 minut. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1515kJ/362kcal. Tuky:2,4g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,0g. Sacharidy:74,9g. z toho cukry:0,4g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:7,4g. Sůl:0,03g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Obilný mlýnský výrobek - rýže. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Přirozeně bezlepkový: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.