Rajčata sušená 100 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.411081Související produkty
Detailní popis produktu
Sušená rajčata slouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Můžete s nimi vylepšíte svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když vás honí mlsná. Zalité horkou vodou snadno změknou.
Tipy na použití:
- hummus – 200 g pohanky lámanky přes noc namočte, 100 g sušených rajčat zalijte horkou vodou a nechte 15 minut stát, lámanku i rajčata slijte, rozmixujte spolu s 200 g cizrny (sterilované nebo vařené); ochuťte citronovou šťávou, tahini, stroužkem česneku a podle chuti osolte
- pesto – namočte 300 g sušených rajčat do horké vody spolu s několika střiky balzamikového octa, na pánvi opatrně opražte 50 g piniových oříšků, rajčata slijte a spolu s piniovými oříšky vložte do mixéru, přidejte pár snítek oregána, petržele a bazalky, podle konzistence trochu olivového oleje, směs umixujte; podávejte s lněnými krekry nebo s těstovinami
- lněné krekry – přes noc namočte 300 g lněných semínek, ráno sceďte a polovinu vložte do mixéru, přidejte 2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g předem namočených sušených rajčat a 50 g máku, umixujte do hladka a přidejte zbývající polovinu lněných semínek, směs rozetřete na pečící papír a sušte v troubě při 50 °C, dokud nebude možné směs z papíru sloupnout, vrstvu nakrájejte na trojúhelníčky a dosušte do křupava
- guacamole se sušenými rajčaty a bazalkou – rozmačkejte avokádo, přidejte předem na 20 minut namočená a pokrájená sušená rajčata, na jemno nakrájenou cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, bazalku, 1 lžíci citronové šťávy, osolte a opepřete podle chuti
- kari petrželová polévka
- kuskusový salát
- bramborový salát s quinoou a sušenými rajčaty
- nakládaná sušená rajčata – rajčata na 20 minut namočte do horké vody a potom slijte, předehřejte troubu na 170 °C, rajčata poklaďte na plech řezem nahoru a pokapejte balzamikovým octem, vložte do trouby, kterou ihned vypněte, plech tam nechte několik hodin zavřený; vychladlá rajčata napěchujte do skleniček, vrstvy rajčat prokládejte česnekem a tymiánem, nakonec sklenici zalijte olivovým nebo slunečnicovým olejem, uchovávejte v lednici
- polévky – výborně se hodí s červenou čočkou, do zeleninových polévek středomořského typu
- domácí pečivo – sušená rajčata pokrájejte a přidejte do těsta na domácí chléb nebo dalamánky
- součást náplně do quiche
- pomazánky – výborně se hodí do pomazánky z červené čočky nebo pomazánky z kozího sýru
- do salátů – výborně se doplňují s rukolou
- do těstovin, rizota, na pizzu
Složení:
Rajčata sušená* 85-92 %, jedlá sůl 8-15 %. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. * produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení:
Zpracovaná zelenina - sušená.
Země původu:
Turecko
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Rajčata zalijte horkou vodou, po 30 minutách slijte. Pokrájejte nebo rozmixujte, používejte do salátů, pomazánek, pečiva.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nakládaná zelenina a ajvar |
---|---|
Hmotnost: | 0.101 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1089 kj / 258 kcal |
Tuky: | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Sacharidy: | 56 g |
z toho cukry: | 38 g |
Bílkoviny: | 14 g |
Sůl: | 15 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.