Rajčata sušená 100 g BIO COUNTRY LIFE

Kód: C01.411081
44 Kč / ks 440 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025
Možnosti doručení

Sušená rajčata slouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Můžete s nimi vylepšíte svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když vás honí mlsná. Zalité horkou vodou snadno změknou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušená rajčata slouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Můžete s nimi vylepšíte svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou výborné jen tak, když vás honí mlsná. Zalité horkou vodou snadno změknou.

Tipy na použití:

  • hummus – 200 g pohanky lámanky přes noc namočte, 100 g sušených rajčat zalijte horkou vodou a nechte 15 minut stát, lámanku i rajčata slijte, rozmixujte spolu s 200 g cizrny (sterilované nebo vařené); ochuťte citronovou šťávou, tahini, stroužkem česneku a podle chuti osolte
  • pesto – namočte 300 g sušených rajčat do horké vody spolu s několika střiky balzamikového octa, na pánvi opatrně opražte 50 g piniových oříšků, rajčata slijte a spolu s piniovými oříšky vložte do mixéru, přidejte pár snítek oregána, petržele a bazalky, podle konzistence trochu olivového oleje, směs umixujte; podávejte s lněnými krekry nebo s těstovinami
  • lněné krekry – přes noc namočte 300 g lněných semínek, ráno sceďte a polovinu vložte do mixéru, přidejte 2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g předem namočených sušených rajčat a 50 g máku, umixujte do hladka a přidejte zbývající polovinu lněných semínek, směs rozetřete na pečící papír a sušte v troubě při 50 °C, dokud nebude možné směs z papíru sloupnout, vrstvu nakrájejte na trojúhelníčky a dosušte do křupava
  • guacamole se sušenými rajčaty a bazalkou – rozmačkejte avokádo, přidejte předem na 20 minut namočená a pokrájená sušená rajčata, na jemno nakrájenou cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, bazalku, 1 lžíci citronové šťávy, osolte a opepřete podle chuti
  • kari petrželová polévka 
  • kuskusový salát
  • bramborový salát s quinoou a sušenými rajčaty 
  • nakládaná sušená rajčata – rajčata na 20 minut namočte do horké vody a potom slijte, předehřejte troubu na 170 °C, rajčata poklaďte na plech řezem nahoru a pokapejte balzamikovým octem, vložte do trouby, kterou ihned vypněte, plech tam nechte několik hodin zavřený; vychladlá rajčata napěchujte do skleniček, vrstvy rajčat prokládejte česnekem a tymiánem, nakonec sklenici zalijte olivovým nebo slunečnicovým olejem, uchovávejte v lednici
  • polévky – výborně se hodí s červenou čočkou, do zeleninových polévek středomořského typu
  • domácí pečivo – sušená rajčata pokrájejte a přidejte do těsta na domácí chléb nebo dalamánky
  • součást náplně do quiche
  • pomazánky – výborně se hodí do pomazánky z červené čočky nebo pomazánky z kozího sýru
  • do salátů – výborně se doplňují s rukolou
  • do těstovin, rizota, na pizzu

Složení:
Rajčata sušená* 85-92 %, jedlá sůl 8-15 %. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. * produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.

Legislativní zařazení:
Zpracovaná zelenina - sušená.

Země původu:
Turecko

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Rajčata zalijte horkou vodou, po 30 minutách slijte. Pokrájejte nebo rozmixujte, používejte do salátů, pomazánek, pečiva.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nakládaná zelenina a ajvar
Hmotnost: 0.114 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 16
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1343kJ/321kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:64,0g. z toho cukry:46,0g. Vláknina:14,0g. Bílkoviny:11,0g. Sůl:10,0g</p>
Složení produktu: Rajčata sušená* 90 %, jedlá sůl 10 %. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 243
Země původu: Turecko
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 8595016501709, 8595016501716, 18595016501713
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-01-14T12:42:05 --><p><strong>Tipy na použití:</strong></p><ul><li><strong>hummus</strong> – 200 g <a href="http://www.countrylife.cz/pohanka-loupana-lamanka-400-g-bio-country-life">pohanky lámanky</a> přes noc namočte, 100 g sušených rajčat zalijte horkou vodou a nechte 15 minut stát, lámanku i rajčata slijte, rozmixujte spolu s 200 g cizrny (<a href="http://www.countrylife.cz/cizrna-sterilovana-400-g-bio-bio-idea">sterilované</a> nebo vařené); ochuťte citronovou šťávou, <a href=" http://www.countrylife.cz/tahini-bile-350-g-bio-horizon">tahini</a>, stroužkem česneku a podle chuti osolte</li><li><strong>pesto</strong> – namočte 300 g sušených rajčat do horké vody spolu s několika střiky <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-balsamikovy-kremovy-tmavy-250-ml-bio-la-selva">balzamikového octa</a>, na pánvi opatrně opražte 50 g <a href="http://www.countrylife.cz/piniove-orisky-50-g-country-life">piniových oříšků</a>, rajčata slijte a spolu s piniovými oříšky vložte do mixéru, přidejte pár snítek oregána, petržele a bazalky, podle konzistence trochu <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel">olivového oleje</a>, směs umixujte; podávejte s lněnými krekry nebo s <a href="http://www.countrylife.cz/vyhledavani?q=t%C4%9Bstoviny">těstovinami</a></li><li><strong>lněné</strong> <strong>krekry</strong> – přes noc namočte 300 g <a href="http://www.countrylife.cz/len-zlaty-300-g-bio-country-life">lněných semínek</a>, ráno sceďte a polovinu vložte do mixéru, přidejte 2 cibule, 1 stroužek česneku, 100 g předem namočených sušených rajčat a 50 g <a href="http://www.countrylife.cz/mak-modry-250-g-bio-country-life">máku</a>, umixujte do hladka a přidejte zbývající polovinu lněných semínek, směs rozetřete na pečící papír a sušte v troubě při 50 °C, dokud nebude možné směs z papíru sloupnout, vrstvu nakrájejte na trojúhelníčky a dosušte do křupava</li><li><strong>guacamole se sušenými rajčaty a bazalkou</strong> – rozmačkejte avokádo, přidejte předem na 20 minut namočená a pokrájená sušená rajčata, na jemno nakrájenou cibulku, rozmačkaný stroužek česneku, bazalku, 1 lžíci citronové šťávy, osolte a opepřete podle chuti</li><li><strong>kari petrželová polévka</strong> – recept je zpracovaný na straně 10 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty09-podzim2014-web-212.pdf">Dobrotách podzim 2014</a></li><li><strong>kuskusový</strong> <strong>salát</strong> – recept je popsán na straně 21 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty-leto2013-web-173.pdf">Dobrotách léto 2013</a></li><li><strong>bramborový salát s quinoou a sušenými rajčaty</strong> – recept je na straně 26 v <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty08-leto2014-web-208.pdf">Dobrotách léto 2014</a></li><li><strong>nakládaná sušená rajčata</strong> – rajčata na 20 minut namočte do horké vody a potom slijte, předehřejte troubu na 170 °C, rajčata poklaďte na plech řezem nahoru a pokapejte <a href="http://www.countrylife.cz/ocet-balsamikovy-kremovy-tmavy-250-ml-bio-la-selva">balzamikovým octem</a>, vložte do trouby, kterou ihned vypněte, plech tam nechte několik hodin zavřený; vychladlá rajčata napěchujte do skleniček, vrstvy rajčat prokládajte česnekem a tymiánem, nakonec sklenici zalijte <a href="http://www.countrylife.cz/olej-olivovy-500-ml-bio-emile-noel">olivovým</a> nebo <a href="http://www.countrylife.cz/olej-slunecnicovy-500-ml-bio-emile-noel">slunečnicovým olejem</a>, uchovávejte v lednici</li><li><strong>polévky</strong> – výborně se hodí s <a href="http://www.countrylife.cz/cocka-cervena-cela-loupana-500-g-bio-country-life">červenou čočkou</a>, do zeleninových polévek středomořského typu</li><li><strong>domácí pečivo</strong> – sušená rajčata pokrájejte a přidejte do těsta na domácí chléb nebo dalamánky</li><li>součást náplně do <strong>quiche</strong></li><li><strong>pomazánky</strong> – výborně se hodí do pomazánky z <a href="http://www.countrylife.cz/cocka-cervena-cela-loupana-500-g-bio-country-life">červené čočky</a> nebo pomazánky z kozího sýru</li><li>do <strong>salátů</strong> – výborně se doplňují s rukolou</li><li>do <strong>těstovin</strong>, <strong>rizota</strong>, na <strong>pizzu</strong></li></ul><p>V <a href="http://www.countrylife.cz/data/files/casopis-dobroty09-podzim2014-web-212.pdf">Dobrotách podzim 2014</a> se na straně 24–25 dočtete spoustu tipů a receptů, jak sušená rajčata popužít.</p>
Návod k použití: Rajčata zalijte horkou vodou, po 30 minutách slijte. Pokrájejte nebo rozmixujte, používejte do salátů, pomazánek, pečiva.
Nutriční údaje: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1343kJ/321kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:64,0g. z toho cukry:46,0g. Vláknina:14,0g. Bílkoviny:11,0g. Sůl:10,0g</p>
Doplňkové údaje: <p><strong>Skladování:</strong>V suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Zpracovaná zelenina - sušená.
Rostlinný produkt: ANO
Bez lepku: ANO
Bez přidaného cukru: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz