Quinoa 250 g COUNTRY LIFE

Kód: C01.113028
53 Kč / ks 212 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025
Možnosti doručení

Quinoa je svěží a lehká alternativa rýže či jiné přílohy. Během chvíle je hotová a v kuchyni má široké využití (přílohy, saláty, nádivky, nákypy). Neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Quinoa je svěží a lehká alternativa rýže či jiné přílohy. Během chvíle je hotová a v kuchyni má široké využití (přílohy, saláty, nádivky, nákypy). Neobsahuje lepek a je velmi snadno stravitelná.

Propláchněte ji a připravujte podobně jako rýži. Na sladko i na slano. Je rychle hotová a uspokojí každý mlsný jazýček. Ráno jako sladká kaše, k obědu příloha k dušeným jídlům i omáčkám. Večer ji přidejte do salátů, polévek nebo zapečte se zeleninou. Po karbanátcích z ní se jenom zapráší a čokoládový dortík z quinoy je dokonalou tečkou.

Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilnina. Výborně zpestří a ozdraví vaši kuchyni. Hodí se jako příloha a ostudu neudělá ani jako samotný základ jídla. Můžete si s ní opravdu vyhrát a připravit ji na sladko i na slano, zapékat, použít jako zavářku do polévek nebo ji přidat do vegetariánských karbanátků. Chutná teplá i za studena.

Základní recept: quinou v cedníku propláchněte dvakrát vroucí vodou, poté zalijte 2,5 násobným množstvím vody a vařte 15 minut. Případně nechte ještě pod poličkou dojít.

Využití:

  • příloha, do rizot - používejte úplně stejně jako rýži, k dušeným jídlům, asijským pokrmům, omáčkám
  • do salátů - díky své nadýchané konzistenci je ideální do lehkých svěžích salátů (s rajčetem, avokádem nebo i ovocem), ale např. i k pečené nebo grilované zelenině
  • náplně - do plněných rajčat, paprik, zelných listů, ale např. i do náplní na quiche
  • karbanátky a placičky 
  • nákypy slané i sladké - quinou uvařte podle základního receptu a dál s ní pracujte stejně jako s rýží
  • snídaně
  • Quinoovo-kokosové kuličky

Merlík chilský aneb quinoa se tváří jako novinka zdravého stravování. Není však novější plodinou než pohanka nebo proso, v jihoamerických Andách se pěstovala už před 4 000 lety. Inkové ji považovali za posvátnou a po bramborách pro ně byla druhou nejdůležitější plodinou. Na rozdíl od brambor nebo kukuřice si po objevení Ameriky cestu do Evropy nenašla, naopak Evropané její pěstování potlačili a udržela se v nehostinných a odlehlých oblastech. Postupně se za podpory místních vlád a různých asociací opět rozšířila a dnes jsou největšími pěstiteli Bolívie, Peru a Ekvádor. První pokusy o pěstování quinoy i v Evropě a jinde už však také proběhly. Myšleno je pěstování pro zemědělské využití. Quinou jako okrasnou rostlinu totiž v našich zemích už dávno máme - pěstuje se často v botanických zahradách.

Quinoa existuje v několika stovkách variant, které se liší barvou semen. Nejběžnější a nejrozšířenější je bílá, často se prodává i červená a černá varianta quinoy. Všechny tři varianty chutnají prakticky stejně, ale červená a černá zůstávají po uvaření pevnější a působí „celozrnnějším" dojmem.

Složení:
Quinoa - merlík čilský.Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Skladování:
Skladujte v suchu a chladu.

Země původu:
Bolívie

Příprava / určení:
Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou a uvařte v 2,5 násobném množství vody cca 15 minut.

Doplňkové parametry

Kategorie: Quinoa - merlík čilský
Hmotnost: 0.267 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 14
Jedná se o BIO výrobek?: NE
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1567kJ/373kcal. Tuky:6,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,7g. Sacharidy:63,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,04g</p>
Složení produktu: Quinoa - merlík čilský.Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
Minimální trvanlivost: 304
Země původu: Španělsko
EANs: 18595016551220, 8595016551223, 8595016551216
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-11-11T14:40:50 --><p>Univerzální mňamka! Promyjte ji a připravuje podobně jako rýži. Na sladko i na slano. Je rychle hotová a uspokojí každý mlsný jazýček. Ráno jako sladká kaše, k obědu příloha k dušeným jídlům i omáčkám. Večer ji přidejte do salátů, polévek nebo zapečte se zeleninou. Po karbanátcích z ní se jenom zapráší a čokoládový dortík z quinoy je dokonalou tečkou.</p><p>Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilnina. Výborně zpestří a ozdraví vaši kuchyni. Hodí se jako příloha a ostudu neudělá ani jako samotný základ jídla. Můžete si s ní opravdu vyhrát a připravit ji na sladko i na slano, zapékat, použít jako zavářku do polévek nebo ji přidat do vegetariánských karbanátků. Chutná teplá i za studena.</p><p>Základní recept: quinou v cedníku propláchněte dvakrát vroucí vodou, poté zalijte 2,5 násobným množstvím vody a vařte 15 minut. Případně nechte ještě pod poličkou dojít.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>příloha, do rizot - používejte úplně stejně jako rýži, k dušeným jídlům, asijským pokrmům, omáčkám</li><li>do salátů - díky své nadýchané konzistenci je ideální do lehkých svěžích salátů (s rajčetem, avokádem nebo i ovocem), ale např. i k pečené nebo grilované zelenině</li><li>náplně - do plněných rajčat, paprik, zelných listů, ale např. i do náplní na quiche</li><li>karbanátky a placičky - viz časopis <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty21_podzim-2017_web?e=26874338/52858965">Dobroty podzim 2017</a> str. 18</li><li>nákypy slané i sladké - quinou uvařte podle základního receptu a dál s ní pracujte stejně jako s rýží</li><li>snídaně - recept na snídaňovou krémovou quinou naleznete <a href="https://www.countrylife.cz/snidanova-kremova-quinoa">zde</a></li><li>Quinoovo-kokosové kuličky - recept na neobvyklé kuličky naleznete <a href="https://www.countrylife.cz/quinoovo-kokosove-kulicky">zde</a></li></ul><p>Merlík chilský aneb quinoa se tváří jako novinka zdravého stravování. Není však novější plodinou než pohanka nebo proso, v jihoamerických Andách se pěstovala už před 4 000 lety. Inkové ji považovali za posvátnou a po bramborách pro ně byla druhou nejdůležitější plodinou. Na rozdíl od brambor nebo kukuřice si po objevení Ameriky cestu do Evropy nenašla, naopak Evropané její pěstování potlačili a udržela se v nehostinných a odlehlých oblastech. Postupně se za podpory místních vlád a různých asociací opět rozšířila a dnes jsou největšími pěstiteli Bolívie, Peru a Ekvádor. První pokusy o pěstování quinoy i v Evropě a jinde už však také proběhly. Myšleno je pěstování pro zemědělské využití. Quinou jako okrasnou rostlinu totiž v našich zemích už dávno máme - pěstuje se často v botanických zahradách.</p><p>Quinoa existuje v několika stovkách variant, které se liší barvou semen. Nejběžnější a nejrozšířenější je bílá, často se prodává i červená a černá varianta quinoy. Všechny tři varianty chutnají prakticky stejně, ale červená a černá zůstávají po uvaření pevnější a působí „celozrnnějším&quot; dojmem.</p>
Návod k použití: Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou a uvařte v 2,5 násobném množství vody cca 15 minut.
Nutriční údaje: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1567kJ/373kcal. Tuky:6,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,7g. Sacharidy:63,0g. z toho cukry:2,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,04g</p>
Doplňkové údaje: <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu a chladu.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>
Rostlinný produkt: ANO
Přirozeně bezlepkový: ANO
Bez přidaného cukru: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz