Quercetin liposomální, kapsle

Kód: V01.1091
799 Kč –2 %
Quercetin liposomální, kapsle
799 Kč –2 % 783 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

K faktorům dlouhověkosti a pevného zdraví patří mimo jiné dostatečný příjem antioxidantů. Dopřejte si přírodní antioxidant ve výborně vstřebatelné formě. 
Quercetin je rostlinný flavonoid, známý pro své antioxidační působení. V tomto doplňku stravy je obohacen o patentovanou liposomální strukturu přírodních fosfolipidů, která zajišťuje nejvyšší známou biodostupnost v lidském organismu. 
Bude se vám hodit, pokud chcete řešit potíže spojené s alergiemi přirozenější cestou.

Seznamte se s quercetinem
Quercetin (též kvercetin) je barevný pigment ze skupiny bioflavonoidů, který se nejhojněji vyskytuje v naší přirozené stravě. Najdeme ho například v cibuli, jablcích, hroznovém vínu, bobulích, brokolici, citrusech, třešních a dokonce v zeleném čaji nebo kávě. 
Rostlinné flavonoidy jsou pro lidský organismus velmi prospěšné. Coby přírodní antioxidanty přispívají ke zmírnění důsledků oxidačního stresu, a tím pozitivně přispívají ke zdraví. 

Co je to oxidační stres
Oxidační stres je jev, kdy dochází v těle k nerovnováze mezi látkami zvanými antioxidanty a volnými radikály.


přečtěte si víc



Volné radikály jsou molekuly, obsahující kyslík s lichým počtem elektronů, které vznikají nejčastěji jako vedlejší produkty látkové výměny. 
Když nastane zmíněná nerovnováha, není náš organismus schopen tyto volné radikály rychle odbourávat. Může pak dojít k ohrožení buněk, a dokonce k poškození DNA. Následkem může být předčasné stárnutí organismu, včetně vzniku řady s ním souvisejících onemocnění. 
Antioxidanty dokážou snižovat riziko oxidačního stresu tím, že neutralizují volné radikály. Proto se jedná o látky naprosto nezbytné pro naše zdraví.




Quercetin má celou řadu dalších benefitů. Především je příznivou zprávou v problematice alergií a histaminové intolerance. Zároveň v návaznosti na něj přicházejí pozitivní ohlasy od lidí, kteří řeší hladinu kyseliny močové v krvi. 
V současnosti je také zkoumán jeho zajímavý potenciál v souvislosti s nespecifickým zánětem. Doporučujeme nahlédnout do aktuálních studií, které se touto problematikou zabývají.
Popularizátorem quercetinu je David Sinclair, autor knihy Konec stárnutí. Tento světoznámý profesor genetiky na Harvardu se netají tím, že quercetin sám pravidelně užívá. 

Kdo může liposomální quercetin ocenit


Ten, kdo chce podpořit celkové zdraví 
Ten, kdo se zajímá o dlouhověkost
Ten, kdo má zájem o biohacking
Ten, kdo hledá podpůrný prostředek při příznacích histaminové intolerance a jiných alergií
Ten, kdo řeší hladinu kyseliny močové v krvi.
Ten, kdo vyhledává antioxidanty
Ten, kdo žije ve znečištěném životním prostředí (chemickými látkami, těžkými kovy nebo elektromagnetickým zářením)




Proč užívat liposomální QUERCETIN
Možná se ptáte, proč si pořizovat zrovna liposomální formu quercetinu.
Quercetin je lipofilní sloučenina, to znamená, že se rozpouští v tucích. Podává-li se samostatně, je quercetin velmi špatně vstřebatelný (uvádí se něco mezi 0–50 % přijaté účinné látky). Proto se v doplňcích stravy obvykle kombinuje s enzymem bromelainem. Tento rostlinný enzym získaný z ananasu ale může činit potíže lidem s histaminovou intolerancí.
Řešením je právě liposomální forma. Quercetin se v liposomální formě „zapouzdří“ do liposomů, čímž se mnohonásobně zvýší jeho biologická dostupnost a biologická aktivita. Navíc je obvykle velmi dobře snášen i u lidí, kteří trpí zmíněnou histaminovou intolerancí.
Liposomy jsou molekuly, jejichž vnější obal je tvořen zdravými tuky (přírodními fosfolipidy), které obalují obsažené funkční látky. V průběhu vstřebávání ze střeva tento tukový obal poskytuje účinné látce ochranný kryt. Liposomální váček je přirozeným způsobem absorbován skrze stěnu střeva do krevního řečiště a s ním i neporušená molekula quercetinu ukrytá uvnitř, která je pak z krve snadno vstřebána přímo do buněk. 
Tímto liposomální forma oproti běžným doplňkům stravy eliminuje riziko znehodnocení účinné látky vlivem procesu trávení. Liposomální ob

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: