Pšenice špalda 1 kg BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.110024Související produkty
Detailní popis produktu
Nešlechtěná prastará obilovina v biokvalitě. Využít ji můžete v teplé kuchyni především do polévek, zeleninových jídel či jako přílohu. Ze špaldy lze připravit i sladkou pomazánku nebo ovocný salát.
Zázrak, o kterém věděli již staří Egypťané. Špalda je skvělá v kombinaci s rýží a rizoto z ní miluje každý. Špaldové karbanátky se zeleninou jsou zdravou variantou české tradice a jako zavářka dovede každou polévku k dokonalosti.
Špalda má jemně nasládlou, lehce oříškovou chuť. Výborně chuťově ladí v kombinaci s rýží. Můžete s ní však rýži i úplně nahradit, ať už jako přílohu nebo celý základ jídla například ve špaldovém rizotu - špaldotu. Chutná výborně za tepla i za studena, na sladko i na slano. Má velice univerzální využití. Kromě příloh ji využijete od zavářek do polévek, přes pomazánky, teplé i studené saláty až základ do houbového kuby a mnoho dalšího. Tento prastarý druh pšenice se vám ve spíži určitě neztratí.
Využití:
- polévka
- špaldový kuba
- špaldový salát - den namočenou špaldu uvaříme a smícháme s nakrájenými jablky a rozinkami, zalijeme vanilkovým sójovým dezertem
- pomazánka - předem namočenou špaldu umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence
- zeleninový pokrm, příloha - uvařenou špaldou můžete nahradit například rýži v rizotu
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, a ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
PŠENICE špalda*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Země původu:
Ukrajina
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Špaldu můžete namlít na mouku nebo namočte na cca 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Špalda |
---|---|
Hmotnost: | 1.03 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 10 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1530kJ/362kcal. Tuky:4,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,5g. Sacharidy:61,0g. z toho cukry:4,8g. Vláknina:9,5g. Bílkoviny:15,0g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | PŠENICE špalda*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 203 |
Země původu: | Česká republika |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 18595016591240, 8595016501242, 8595016591243 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-04-15T15:44:51 --><p>Zázrak, o kterém věděli již staří Egypťané. Špalda je skvělá v kombinaci s rýží a rizoto z ní miluje každý. Špaldové karbenátky se zeleninou jsou zdravou variantou české tradice a jako zavářka dovede každou polévku k dokonalosti.</p><p>Špalda má jemně nasládlou, lehce oříškovou chuť. Výborně chuťově ladí v kombinaci s rýží. Můžete s ní však rýži i úplně nahradit, ať už jako přílohu nebo celý základ jídla například ve špaldovém rizotu - špaldotu. Chutná výborně za tepla i za studena, na sladko i na slano. Má velice univerzální využití. Kromě příloh ji využijete od zavářek do polévek, přes pomazánky, teplé i studené saláty až základ do houbového kuby a mnoho dalšího. Tento prastarý druh pšenice se vám ve špíži určitě neztratí.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>polévka - jak špaldu zakomponovat do různých polévek zjistíte v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty06_zima2013-14_web?e=26874338/42878872">Dobroty zima 2013-14</a> na str. 20</li><li>špaldový kuba - recept hledejte v časopise <a href="https://issuu.com/countrylife.cz/docs/casopis_dobroty02_zima2012-13_web?e=26874338/46882889">Dobroty zima 2012-13</a> na str. 13</li><li>špaldový salát - den namočenou špaldu uvaříme a smícháme s nakrájenými jablky a rozinkami, zalijeme vanilkovým sójovým dezertem</li><li>pomazánka - předem namočenou špaldu umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence</li><li>zeleninový pokrm, příloha - uvařenou špaldou můžete nahradit například rýži v rizotu</li></ul><p>Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.</p><p>Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p> |
Návod k použití: | Špaldu můžete namlít na mouku nebo namočte na cca 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1530kJ/362kcal. Tuky:4,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,5g. Sacharidy:61,0g. z toho cukry:4,8g. Vláknina:9,5g. Bílkoviny:15,0g. Sůl:0,0g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.