Pšenice špalda 1 kg BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.110024Související produkty
Detailní popis produktu
Nešlechtěná prastará obilovina v biokvalitě. Využít ji můžete v teplé kuchyni především do polévek, zeleninových jídel či jako přílohu. Ze špaldy lze připravit i sladkou pomazánku nebo ovocný salát.
Zázrak, o kterém věděli již staří Egypťané. Špalda je skvělá v kombinaci s rýží a rizoto z ní miluje každý. Špaldové karbanátky se zeleninou jsou zdravou variantou české tradice a jako zavářka dovede každou polévku k dokonalosti.
Špalda má jemně nasládlou, lehce oříškovou chuť. Výborně chuťově ladí v kombinaci s rýží. Můžete s ní však rýži i úplně nahradit, ať už jako přílohu nebo celý základ jídla například ve špaldovém rizotu - špaldotu. Chutná výborně za tepla i za studena, na sladko i na slano. Má velice univerzální využití. Kromě příloh ji využijete od zavářek do polévek, přes pomazánky, teplé i studené saláty až základ do houbového kuby a mnoho dalšího. Tento prastarý druh pšenice se vám ve spíži určitě neztratí.
Využití:
- polévka
- špaldový kuba
- špaldový salát - den namočenou špaldu uvaříme a smícháme s nakrájenými jablky a rozinkami, zalijeme vanilkovým sójovým dezertem
- pomazánka - předem namočenou špaldu umixujeme dohladka, přidáme med, karob, ořechový olej, vanilkový cukr a dle potřeby sójové mléko, vše vyšleháme do ideální konzistence
- zeleninový pokrm, příloha - uvařenou špaldou můžete nahradit například rýži v rizotu
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, a ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
PŠENICE špalda*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Země původu:
Ukrajina
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Špaldu můžete namlít na mouku nebo namočte na cca 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Špalda |
---|---|
Hmotnost: | 1.005 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1530 kj / 362 kcal |
Tuky: | 4,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 61 g |
z toho cukry: | 4,8 g |
Bílkoviny: | 15 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.