Pšenice ozimá 1 kg BIO COUNTRY LIFE

Kód: C01.110021
43 Kč / ks 43 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení

Celé zrno pšenice v biokvalitě. Má široké využití v kuchyni. Můžete si z něj vyrobit celozrnnou mouku nebo ho uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Celé zrno pšenice v biokvalitě. Má široké využití v kuchyni. Můžete si z něj vyrobit celozrnnou mouku nebo ho uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky.

Využití:

  • mouka - ze zrn si můžete pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku
  • příloha - když zrno přes noc namočíte, poté uvaříte (1,5 hodiny) a můžete ho přidat například do rizota
  • karbanátky, sekaná - uvařené zrno můžete namlít do vaší oblíbené směsi na karbanátky nebo sekanou
  • nádivky - uvařeným zrnem můžete také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy
  • zavářka - zrno dodává jídlům strukturu, takže se dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky

Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd. Ozimá pšenice nese svůj název podle toho, že se vysévá na podzim a sklízí se v létě následujícího roku. Zrno na podzim vyklíčí, přes zimu je ve vegetativním stavu a na jaře vyroste v rostlinu. Jařiny jsou opakem ozimu.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení:
PŠENICE ozimá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny:
Lepek

Skladování:
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.

Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.

Země původu:
Česká republika

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Pšenici můžete namlít na mouku nebo namočte cca na 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní obiloviny - otruby, pšenice, polenta, špaldová kaše
Hmotnost: 1.005 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1470 kj / 349 kcal
Tuky: 2,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 60 g
z toho cukry: 6,8 g
Bílkoviny: 13 g
Sůl: 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: