PROBIO Len zlatý BIO 150 g

Kód: G02.BLZ150
36 Kč / ks
Skladem
Můžeme doručit do:
26.11.2024
Možnosti doručení

Detailní informace

Detailní popis produktu

PROBIO Len zlatý BIO 150 g Složení: Len zlatý* *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství Lněné semínko, tento běžný produkt, který je užíván již celá staletí, začíná být dnes ceněn pro své vlastnosti, které přispívají ke zdraví. Ořechová chuť lněného semínka může přispět k lahodnosti řady pokrmů. Len je pro naši zeměpisnou oblast typickou plodinou, která byla běžně pěstována především v podhorských oblastech. Abychom co nejlépe všech přínosných látek z lněného semínka využili, je ideální ho konzumovat bez tepelné úpravy, např. dochucením jogurtu, müsli, pomazánky nebo ve formě nepečené tyčinky či sušených krekrů. Z pohledu výživové hodnoty jsou lněná semínka tzv. superpotravinou. Význačují se vysokým obsahem vitamínů B1, B2, B3, B5, B6, vitamínu E. Dále obsahem vápníku, železa, manganu, hořčíku, fosforu, draslíku, selenu a zinku. Lněná semínka obsahují cca 30 % tuků, konkrétně omega 3 mastné kyseliny, které se vyskytují hlavně v rybím tuku, mají příznivý vliv na metabolismus tuků (snižují LDL cholesterol).   Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy sezamu.  Len je pro naši zeměpisnou oblast typickou plodinou, která byla běžně pěstována především v podhorských oblastech. Abychom co nejlépe všech přínosných látek z lněného semínka využili, je ideální ho konzumovat bez tepelné úpravy, např. dochucením jogurtu, müsli, pomazánky nebo ve formě nepečené tyčinky či sušených krekrů.  
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 969 kJ / 477 kcal
Tuky: 31 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 2,9 g
Sacharidy: 13 g
z toho cukry: 0 g
Vláknina: 35 g
Bílkoviny: 19 g
Sůl: 0,07 g
Alergeny: Lepek, Korýši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitý a siřičitany, Vlčí bob, Měkkýši

Doplňkové parametry

Kategorie: Lněná
Hmotnost: 0.15 kg
BALENI: 150 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: