PRB Sójová omočka světlá 500 ml

Kód: I01.B1107
81 Kč
Skladem - ihned k odeslání (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.5.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

Přírodně fermentovaná světlá sójová omáčka, bez přidaných dochucovadel, je jednou z nejpoužívanějších a nejoblíbenějších sójových omáček, které můžete použít k ochucení a vylepšování vašich pokrmů. Má méně intenzivní chuť a lehčí konzistenci než její tmavá verze. Díky fermentaci jsou v omáčce obsaženy, pro naše zdraví prospěšné, vitamíny – např. B12. Tajemství její chuti tkví v kombinaci čtyř ingrediencí: sóji, pšenice, vody a soli. Jejich fermentací vzniká medová výrazně vonící tekutina lahodné a lehké chuti. Světlá sójová omáčka dozrává kratší dobu a je filtrována již po šesti měsících. Nejčastěji je doporučována jako přísada do hotových jídel. Můžete ji ale přidat do jídla i v průběhu vaření, protože nedominuje nad chutěmi ostatních přísad. Neobejdete se bez ní při podávání suši. Je skvělá na marinádu, do dušených pokrmů, na smaženou zeleninu, kuře, na jarní závitky, do nudlových pokrmů a dodává vynikající chuť také polévkám a omáčkám.
Zajímavost: Sójová omáčka kdysi nahrazovala vzácnou sůl. Pochází z Číny, kde se jako dochucovadlo používá více než 2500 let. Stala se tak klíčovou složkou v asijské kuchyni a postupem času pronikla do celého světa. Díky čistě přírodní fermentaci obsahuje kolem 150 - 250 senzoricky aktivních chuťových složek a neobsahuje žádné konzervační látky ani glutamáty. V Číně jsou sojové omáčky značky P.R.B. (Pearl River Bridge) na trhu od r. 1958. U místních kuchařů dosáhly ihned obrovských úspěchů. Dnes jsou tyto vysoce kvalitní omáčky prodávány po celém světě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Asijská ochucovadla - shoyu, tamari, miso pasty
Hmotnost: 0.5 kg
Velikost balení: 500 ml
Doba dodání: 5 dní
Energie na 100g: 50 kcal

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: