PRB Pálivá pasta s křenem a křenem wasabi 43 g
Kód: I01.B1123Související produkty
Detailní popis produktu
Wasabi neboli „japonský křen“ patří neodmyslitelně k japonské kuchyni a zejména pak do pokrmů, jako je sushi. Pasta Wasabi Miyata je velmi pikantní a perfektně nahradí čerstvou rostlinu wasabi, která má velmi specifické nároky na prostředí a její pěstování je velmi náročné. Jeho unikátní ostrá chuť připomíná pálivou hořčici a dráždí nosní dutinu. Wasabi obsahuje vitamín C, draslík, vápník, hořčík, velké množství vlákniny a také izothiokyanáty, které mají protirakovinné a antibakteriální účinky.Zajímavost: Podle japonské legendy se před stovkami let jeden rolník rozhodl pěstovat wasabi v jedné odlehlé horské vesnici. Svým výsledkem se pochlubil mocnému válečníku Iejasu Tokugawovi. Ten si wasabi velmi oblíbil a později, když se stal šógunem, jej vyhlásil za poklad, který se smí pěstovat pouze v oblasti Šizuoka. Wasabi se však stalo natolik populární, že jej lidé začali pěstovat i v jiných oblastech. Mladé rostlinky se v té době pěstovaly na jednoduchých mokrých polích. O několik let později byla vyvinuta nová technika pěstování. Wasabi se sázelo do půdy podél horských potoků. Čistá horská voda a minerální složení půdy přispěly ke zvýšení jeho kvality. Toto pěstování však bylo finančně velmi náročné, proto se začalo pěstovat opět levnějším způsobem v mokré půdě (na terasovitých záhonech z drobného štěrku, kterými protéká čistá, studená voda). Tento způsob pěstování v Japonsku přetrvává dodnes.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Omáčky a dresinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.043 kg |
nutrition_energy: | 306 |
nutrition_energy_percent: | 15,3 |
nutrition_fats: | 9,2 |
nutrition_fats_percent: | 13,14 |
nutrition_mk: | 1,1 |
nutrition_mk_percent: | 5,5 |
nutrition_carb: | 52,3 |
nutrition_carb_percent: | 20,11 |
nutrition_sugar: | 22 |
nutrition_sugar_percent: | 24,4 |
nutrition_proteins: | 3,4 |
nutrition_proteins_percent: | 6,8 |
nutrition_salt: | 8,3 |
nutrition_salt_percent: | 138,33 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.