Prášek kypřicí do pečiva bez fosfátů bezlepkový 12 g BIO AMYLON

Kód: C01.450012
8 Kč / ks 66,67 Kč / 100 g
Skladem
Můžeme doručit do:
3.4.2025
Možnosti doručení

Výborný pomocník při pečení. Vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit jak skvělé bábovky tak i muffiny a také sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.

Tipy:

Detailní informace

Detailní popis produktu

Výborný pomocník při pečení. Vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit jak skvělé bábovky tak i muffiny a také sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.

Tipy:

  • Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit na rozdíl od obyčejného prášku už při pokojové teplotě. Proto se doporučuje dát těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
  • Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo můžete použít jen 1 sáček a přidat malou lžičku jedlé sody
  • Prášek do pečiva Amylon je úplně neutrální chuti. Zvyknete-li si na něj, poznáte, když se použije konvenční prášek.

Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).

Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:

  • běžný kypřicí prášek
    – kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)
  • kypřicí prášek bez fosfátů
    – kyselou složkou je vinný kámen (vinan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
    – zásaditou složkou je jedlá soda
    – dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě

Složení:
Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování:
Skladujte v suchu.

Legislativní zařazení:
Výrobek ze škrobu - kypřící prášek.

Země původu:
EU / Mimo EU

Certifikace:
CZ-BIO-001

BIO:
Ano

Příprava / určení:
Na přípravu třeného, křehkého a piškotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do rouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.

Vyzkoušejte naše recepty kliknutím na obrázek:

Domácí Bebe sušenky

20230501_204100

Čokoládovo-vanilkový koláč

20230501_203829

 

Domácí pizza z tvarohu

IMG-20230627-WA0008

Babiččina bublanina

20230702_212450

Doplňkové parametry

Kategorie: Přísady na vaření a pečení - droždí, bujóny, kypřící prášky, hrašky, vanilka
Hmotnost: 0.015 kg
Počet kusů v balení (kartonové množství): 45
Jedná se o BIO výrobek?: ANO
Jedná se o Fairtrade výrobek?: NE
Nutriční hodnoty: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>705kJ/166kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:0,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,5g. Sůl:15,4g</p>
Složení produktu: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Minimální trvanlivost: 304
Země původu: Evropská unie
Certifikační organizace: CZ-BIO-001
EANs: 8594006668255, 18594006668252
Podrobná specifikace: <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-01-22T21:37:23 --><p><strong>Tipy</strong>:</p><ul><li>Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.</li><li>Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody</li><li>Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.</li></ul><p>Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – <strong>biologickým</strong> (droždí) nebo <strong>chemickým</strong> (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).</p><p><strong>Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:</strong></p><ul><li><strong>běžný kypřicí prášek</strong><br />– kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)</li><li><strong>kypřicí prášek bez fosfátů</strong><br />– kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech<br />– zásaditou složkou je jedlá soda <br />– dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě<br /></li></ul>
Návod k použití: Na přípravu třeného, křehkého a pšikotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.
Nutriční údaje: <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>705kJ/166kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:0,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,5g. Sůl:15,4g</p>
Doplňkové údaje: <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Výrobek ze škrobu - kypřící prášek.
Rostlinný produkt: ANO
Bez lepku: ANO

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz