Prášek kypřicí do pečiva bez fosfátů bezlepkový 12 g BIO AMYLON
Kód: C01.450012Související produkty
Detailní popis produktu
Výborný pomocník při pečení. Vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit jak skvělé bábovky tak i muffiny a také sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.
Tipy:
- Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit na rozdíl od obyčejného prášku už při pokojové teplotě. Proto se doporučuje dát těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.
- Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo můžete použít jen 1 sáček a přidat malou lžičku jedlé sody
- Prášek do pečiva Amylon je úplně neutrální chuti. Zvyknete-li si na něj, poznáte, když se použije konvenční prášek.
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).
Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
- běžný kypřicí prášek
– kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů) - kypřicí prášek bez fosfátů
– kyselou složkou je vinný kámen (vinan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech
– zásaditou složkou je jedlá soda
– dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě
Složení:
Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu.
Legislativní zařazení:
Výrobek ze škrobu - kypřící prášek.
Země původu:
EU / Mimo EU
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Na přípravu třeného, křehkého a piškotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do rouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku.
Vyzkoušejte naše recepty kliknutím na obrázek:
Domácí Bebe sušenky
Čokoládovo-vanilkový koláč
Doplňkové parametry
Kategorie: | Přísady na vaření a pečení - droždí, bujóny, kypřící prášky, hrašky, vanilka |
---|---|
Hmotnost: | 0.015 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 45 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>705kJ/166kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:0,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,5g. Sůl:15,4g</p> |
Složení produktu: | Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 304 |
Země původu: | Evropská unie |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8594006668255, 18594006668252 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2019-01-22T21:37:23 --><p><strong>Tipy</strong>:</p><ul><li>Kypřicí prášek Amylon má tendenci kypřit už při pokojové teplotě na rozdíl od obyčejného prášku. Proto se doporučuje dávat těsto do trouby co nejrychleji po zapracování prášku.</li><li>Kypří o něco méně. Použijte 1,5 sáčku tam, kde byste jinak dali 1 sáček obyčejného. Nebo použijte jen 1 sáček a přidejte malou lžičku jedlé sody</li><li>Prášek do pečiva Amylon má úplně neutrální chuť. Když si na něj zvyknete, poznáte, když se použije konvenční prášek.</li></ul><p>Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – <strong>biologickým</strong> (droždí) nebo <strong>chemickým</strong> (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad).</p><p><strong>Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:</strong></p><ul><li><strong>běžný kypřicí prášek</strong><br />– kyselou složkou je fosforečná sůl (také obsažená v tavených sýrech nebo práškových směsích na výrobu nápojů)</li><li><strong>kypřicí prášek bez fosfátů</strong><br />– kyselou složkou je vinný kámen (vinnan draselný), vysráží se ve formě krystalků ve vinných sudech<br />– zásaditou složkou je jedlá soda <br />– dále obsahuje jenom kukuřičný škrob v biokvalitě<br /></li></ul> |
Návod k použití: | Na přípravu třeného, křehkého a pšikotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>705kJ/166kcal. Tuky:0,0g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,0g. Sacharidy:41,0g. z toho cukry:0,0g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:0,5g. Sůl:15,4g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte v suchu.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Výrobek ze škrobu - kypřící prášek. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez lepku: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.