Pohanka loupaná kroupy 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.111016Související produkty
Detailní popis produktu
Pohankové kroupy zvolte jsou vhodné tam, kde chcete mít konzistenci oddělených zrnek, třeba při přípravě přílohy nebo pokud chcete jídlu dodat strukturu. Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano. V biokvalitě.
Její chuť po oříšcích dává nový rozměr všem pokrmům. Najde si místo ve sladkých i slaných receptech. Tam, kde používáte kuskus nebo rýži, zapečená se zeleninou i v houbovém kubovi. Naplňte s ní papriky a od stolu nikdo neodejde. A sladký nákyp s ovoce a ořechy! Tak tomu se odolat nedá.
Pohanka k nám doputovala z Asie, ve 12. století ji do Evropy přivezli při svých nájezdech „pohanské" kmeny Tatarů, díky nimž získala své jméno. Během několika století se podobně jako jáhly vyšvihla mezi základní plodiny, které se u nás jedly. Stejně jako jáhly se připravovala nejvíc ve formě kaše, z pohankové mouky se dělaly placky a chleba. V 18. století pak obě plodiny ustoupily pšenici a žitu.
Pohanka se spolu s quinoou a amarantem zařazuje mezi pseudoobilniny - v lidské výživě mají stejné použití jako obiloviny, ale botanicky patří do jiných skupin. Všechny pseudoobiloviny jsou přirozeně bezlepkové.
Tip: Uvařené kroupy dejte zamrazit, můžete pak po troškách přidávat do polévek, do kaší...
Využití:
- jako příloha - všude tam, kde byste použili rýži nebo kuskus
- zapečený pokrm typu kuba - připravuje se s houbami, majoránkou, česnekem
- zapečená pohanka se zeleninou
- sladké nákypy - uvařenou pohanku smíchejte s ovocem, přidejte ořechy, oslaďte sirupem, zalijte rostlinnou alternativou smetany a zapečte
- směsi na výrobu náplní - plněné papriky, zelné listy, rajčata, cukety nebo lilek; uvařenou pohanku smíchejte s osmaženou cibulkou, podušenou zeleninou a nastrouhaným tofu, okořeňte, plňte zeleninu a zapékejte
- rizota - výborný je v kombinaci s kulatozrnnou rýží
- do polévek - buď ji v polévce uvařte, nebo přidejte předem uvařenou, dobrá je například do bramboračky, kulajdy, ale i vývarů a rajské
- do zeleninového salátu - přidáním uvařené pohanky salát obohatíte a můžete ho podávat jako hlavní chod
- pomazánky
- dortové korpusy - pohanku povařte v rostlinném nápoji a nechte ztuhnout v dortové formě
- snídaňová granola - pohanku propláchněte a nechte namočenou přes noc ve vodě, druhý den ji opět propláchněte a důkladně sceďte, přidejte oblíbené oříšky, sušené ovoce, semínka, skořici nebo karobový prášek, trochu olivového oleje a podle chuti oslaďte sirupem, směs pečte za průběžného promíchávání 1 hodinu v troubě při 110 °C, raw variantu sušte 10 hodin v sušičce, podávejte s bio jogurtem nebo rostlinným nápojem
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Pohanka setá*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek – pohanka, lámanka.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Propláchnutou pohanku vařte v poměru jeden 1 díl pohanky na 1,5 dílu vody. Vařte 10 - 15 minut a nechte pod pokličkou dojít.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pohanka |
---|---|
Hmotnost: | 0.504 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1446 kj / 346 kcal |
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,7 g |
Sacharidy: | 71 g |
z toho cukry: | 0,3 g |
Bílkoviny: | 9,8 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.