Oves bezpluchý 500 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.110023Související produkty
Detailní popis produktu
Bezpluchý oves v bio kvalitě. Zrno nemá obal jako běžný oves. V kuchyni ho můžete využít podobně jako rýži.
Můžete ho uvařit na skus nebo úplně doměkka. V receptech k němu přistupujte jako k rýži natural.
Přinese změnu, zajímavou strukturu i přidanou výživovou hodnotu do vašich jídel. Výborný jako příloha i samotný základ jídel. Když ho smícháte za studena s čerstvou, vařenou nebo pečenou zeleninou budete mít výborný a výživný salát. Poslouží i jako zavářka do polévky nebo do zdravější varianty klasických knedlíku. Určitě se ho nebojte a trochu si s ním v kuchyni vyhrajte.
Oves je dobré před vařením na noc namočit, zkrátíte tím dobu vaření. Druhý den vařte v nové čisté vodě.
Využití:
- příloha - oves lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- ovesné rizoto - klasickým způsobem můžete oves podobně jako rýži smíchat s upravenou zeleninou a kořením dle libosti
- salát - uvařený a vychlazený oves můžete míchat s čerstvou zeleninou
- oves s houbami - uvařený oves smcháme s orestovanými houbami a cibulkou a vařenou brokolicí, dochucujte česnekem, majoránkou a sójovou omáčkou
- knedlík - uvařený a ještě teplý oves pomixujeme nahrubo, přidáme kurkumu a pohankovou mouku, vypracujeme těsto, uválíme šišky a ty uděláme v páře
Oves bezpluchý bývá někdy také nazýván jako "evropská rýže". Tento druh ovsa se totiž v Evropě vyskytuje divoce rostoucí a v kuchyni má podobné uplatnění jako rýže. Jedná se o druh trávy s jedlými zrny, která se poprvé objevila v Číně a Mongolsku. Obaly zrna u této rostliny nesrůstají s obilkou. Obilka se při sklizni z obalů uvolní a zůstane "nahá", podobně jako je tomu u pšenice nebo žita.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
OVES bezpluchý*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení:
Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu.
Země původu:
Česká republika
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Oves můžeme namlít na mouku nebo namočte na 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ostatní obiloviny - otruby, pšenice, polenta, špaldová kaše |
---|---|
Hmotnost: | 0.519 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 14 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1519kJ/361kcal. Tuky:7,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,2g. Sacharidy:56,0g. z toho cukry:1,5g. Vláknina:11,0g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,01g</p> |
Složení produktu: | OVES bezpluchý*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 304 |
Země původu: | Česká republika |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-001 |
EANs: | 8595016591236, 8595016501235, 18595016591233 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2025-01-08T18:20:13 --><p><br />Nebojte se ovsa! Můžete ho uvařit na skus nebo úplně doměkka. V receptech k němu přistupujte jako k rýži natural.</p><p>Přinese změnu, zajímavou strukturu i přidanou výživovou hodnotu do vašich jídel. Výborný jako příloha i samotný základ jídel. Za studena, smíchaný s čerstvou, vařenou nebo pečenou zeleninou vykouzlí výborný a výživný salát. Poslouží i jako zavářka do polévky nebo do zdravější varianty klasických knedlíku. Určitě se ho nebojte a trochu si s ním v kuchyni vyhrajte.</p><p>Oves je dobré před vařením na noc namočit, zkrátíte tím dobu vaření. Druhý den vařte v nové čisté vodě.</p><p><strong>Využití:</strong></p><ul><li>příloha - oves lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům</li><li>ovesné rizoto - klasickým způsobem můžete oves podobně jako rýži smíchat s upravenou zeleninou a kořením dle libosti</li><li>salát - uvařený a vychlazený oves můžete míchat s čerstvou zeleninou</li><li>oves s houbami - uvařený oves smcháme s orestovanými houbami a cibulkou a vařenou brokolicí, dochucujte česnekem, majoránkou a sójovou omáčkou</li><li>knedlík - uvařený a ještě teplý oves pomixujeme nahrubo, přidáme kurkumu a pohankovou mouku, vypracujeme těsto, uválíme šišky a ty uděláme v páře</li></ul><p>Oves bezpluchý bývá někdy také nazýván jako "evropská rýže". Tento druh ovsa se totiž v Evropě vyskytuje divoce rostoucí a v kuchyni má podobné uplatnění jako rýže. Jedná se o druh trávy s jedlými zrny, která se poprvé objevila v Číně a Mongolsku. Obaly zrna u této rostliny nesrůstají s obilkou. Obilka se při sklizni z obalů uvolní a zůstane "nahá", podobně jako je tomu u pšenice nebo žita.</p><p>Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.</p> |
Návod k použití: | Oves můžeme namlít na mouku nebo namočte na 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci. |
Nutriční údaje: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1519kJ/361kcal. Tuky:7,1g. z toho nasycené mastné kyseliny:1,2g. Sacharidy:56,0g. z toho cukry:1,5g. Vláknina:11,0g. Bílkoviny:13,0g. Sůl:0,01g</p> |
Doplňkové údaje: | <p><strong>Skladování:</strong>Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.<br /><strong>Legislativní zařazení:</strong>Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.