Mouka žitná celozrnná hladká 1 kg BIO PERNERKA
Kód: C01.210108Související produkty
Detailní popis produktu
Celozrnná žitná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Má široké využití v kuchyni, hodí se na pečení nebo přípravu vařených příloh.
Celozrnná mouka se vyrábí umletím celého zrna, zatímco bílá mouka vzniká umletím pouze vnitřní moučné části. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Mleté zrno ŽITA*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek - mouky.
Země původu:
Česká republika
Certifikace:
CZ-BIO-002
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Mouku lze použít samostatně nebo v kombinaci s pšeničnou bílou či špaldovou moukou. Pro správné nakynutí těsta je důležité na každé čtyři díly žitné mouky přidat jeden díl světlé špaldové nebo pšeničné mouky. Oblíbené jsou žitné rohlíčky, palačinky, medovník a další recepty.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obilné mouky |
---|---|
Hmotnost: | 1.012 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1449 kj / 342 kcal |
Tuky: | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,13 g |
Sacharidy: | 72,1 g |
z toho cukry: | 1,8 g |
Bílkoviny: | 6,1 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.