Mouka špaldová celozrnná hladká 1 kg BIO PERNERKA
Kód: C01.210109Související produkty
Detailní popis produktu
Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Má široké využití v kuchyni. Použít ji můžete na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.
Celozrnná mouka se vyrábí umletím celého zrna, zatímco bílá mouka vzniká umletím pouze vnitřní moučné části. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - můžete s ní pokrmy opatrně i zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Mleté zrno ŠPALDY*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek - mouky.
Země původu:
Česká republika
Certifikace:
CZ-BIO-002
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Upéct z ní můžete například špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni.
Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:
Vyzkoušejte naše recepty kliknutím na obrázek:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obilné mouky |
---|---|
Hmotnost: | 1.012 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1484 kj / 351 kcal |
Tuky: | 2,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,23 g |
Sacharidy: | 68,5 g |
z toho cukry: | 0,8 g |
Bílkoviny: | 11 g |
Sůl: | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.