Mouka špaldová celozrnná hladká 1 kg BIO PERNERKA
Kód: C01.210109Související produkty
Detailní popis produktu
Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Má široké využití v kuchyni. Použít ji můžete na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.
Celozrnná mouka se vyrábí umletím celého zrna, zatímco bílá mouka vzniká umletím pouze vnitřní moučné části. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - můžete s ní pokrmy opatrně i zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Tento produkt ocení spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení:
Mleté zrno ŠPALDY*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Lepek
Skladování:
Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek - mouky.
Země původu:
Česká republika
Certifikace:
CZ-BIO-002
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Upéct z ní můžete například špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni.
Vyzkoušejte náš recept na domácí Bebe sušenky:
Vyzkoušejte naše recepty kliknutím na obrázek:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obilné mouky |
---|---|
Hmotnost: | 1.054 kg |
Počet kusů v balení (kartonové množství): | 10 |
Jedná se o BIO výrobek?: | ANO |
Jedná se o Fairtrade výrobek?: | NE |
Nutriční hodnoty: | <p><strong>Kalorická hodnota/energie (na 100ml):</strong>1484kJ/351kcal. Tuky:2,2g. z toho nasycené mastné kyseliny:0,23g. Sacharidy:68,5g. z toho cukry:0,8g. Vláknina:0,0g. Bílkoviny:11,0g. Sůl:0,0g</p> |
Složení produktu: | Mleté zrno ŠPALDY*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství |
Minimální trvanlivost: | 183 |
Země původu: | Česká republika |
Certifikační organizace: | CZ-BIO-002 |
EANs: | 8594185200833, 8594185200420 |
Podrobná specifikace: | <!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2020-06-23T11:02:49 --><p>Celozrnná mouka se vyrábí umletím celého zrna, zatímco bílá mouka vzniká umletím pouze vnitřní moučné části. Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.<br />O celozrnné mouce se více dočtete <a href="https://www.countrylife.cz/celozrnna-mouka">zde</a>.<br /><br /><strong>Využití:</strong></p><ul><li>pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr</li><li>zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat</li><li>smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky</li><li>knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh</li></ul><p>Mouka neobsahuje žádné přidané látky zamezující hrudkovitost, regulující kyselost nebo zlepšující kvalitu mouky. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.<br /><br />Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.<br /><br />Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.</p><p>Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem <a href="https://www.countrylife.cz/bioserial">bioseriálu</a>.</p> |
Návod k použití: | Mouku lze použivat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit. Upéct z ní můžete například špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. |
Výživové údaje na 100 g: | Energetická hodnota: 1484 kJ / 351 kcal. Tuky: 2,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,23 g. Sacharidy: 68,5 g. Z toho cukry: 0,8 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 11,0 g. Sůl: 0,0 g. |
Skladování: | Uchovávejte v suchu a chraňte před teplem. |
Legislativní zařazení: | Mlýnský obilný výrobek - mouky. |
Rostlinný produkt: | ANO |
Bez přidaného cukru: | ANO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.