Mouka rýžová bezlepková instantní 200 g NOMINAL
Kód: C01.212057Související produkty
Detailní popis produktu
Vhodná pro bezlepkovou dietu. Má široké využití v kuchyni v kombinaci s dalšími typy mouky. Je skvělým zahušťovadlem. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, namíchejte ve svém klasickém receptu běžnou mouku s rýžovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky připravené z rýžové mouky jsou skvělé
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Rýžová mouka se vyrábí mletím rýže. Nejčastějším typem rýže je rýže setá, která zajišťuje jednu z nejpoužívanějších potravin na světě. Rýží se totiž živí až 1 populace.
Rýžová mouka přináší nové kulinářské možnosti do kuchyně celiaků. Některé bezlepkové směsi špatně drží při sobě, což snadno můžete napravit přidáním rýžové mouky.
Složení:
Rýže loupaná 100 %. Může obsahovat stopy lepku.
Skladování:
V relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – rýžová mouka polohrubá.
Země původu:
Evropská unie
Příprava / určení:
Při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bezlepkové mouky |
---|---|
Hmotnost: | 0.001 kg |
Výživové údaje / 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1 550 kJ / 365 kcal |
Tuky: | 1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,2 g |
Sacharidy: | 81,0 g |
z toho cukry: | 0,2 g |
Vláknina: | 2,4 g |
Bílkoviny: | 6,0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.