Mouka pohanková 400 g BIO COUNTRY LIFE
Kód: C01.211033Související produkty
Detailní popis produktu
Pohanková mouka je vhodná pro bezlepkovou dietu. V kuchyni má široké využití jako běžná mouka. Je vhodná i jako příměs do bílé pšeničné mouky na zvýraznění chuti. Pro své výjimečné pojivé vlastnosti můžete použít při přípravě těst, knedlíků, noků, palačinek či omelet. V biokvalitě.
Využití:
- pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku pohankovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
- zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
- smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z pohankové mouky
- knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
Mouka je namleta z pohankových krup. Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Neobsahuje lepek jako obiloviny, je tedy ideální variantou pro celiaky. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
Pohanka setá loupaná mletá*.Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů, a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování:
Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – pohanková mouka.
Země původu:
Čína
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Doplňkové parametry
Kategorie: | Obilné mouky |
---|---|
Hmotnost: | 0.403 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1502 kj / 359 kcal |
Tuky: | 2,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,5 g |
Sacharidy: | 71 g |
z toho cukry: | 0,3 g |
Bílkoviny: | 12 g |
Sůl: | 0,01 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.