Mouka kukuřičná hladká 400 g COUNTRY LIFE

Kód: C01.213004
29 Kč
Mouka kukuřičná hladká 400 g COUNTRY LIFE
29 Kč 27 Kč / ks 67,50 Kč / 1 kg
Skladem
Můžeme doručit do:
28.11.2024
Možnosti doručení

Přirozeně bezlepková kukuřičná mouka. Připravíte z ní polentu a také tortilly. Můžete ji také přidat do těsta pro jeho odlehčení nebo s ní obalovat.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Přirozeně bezlepková kukuřičná mouka. Připravíte z ní polentu a také tortilly. Můžete ji také přidat do těsta pro jeho odlehčení nebo s ní obalovat.

Využití:

  • kaše k snídani 
  • zahušťování - kukuřičná mouka vám dobře zahustí omáčky i polévky
  • obalování - kukuřičná mouka je také skvělá na obalování
  • knedlíky, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh
  • pečivo - z této mouky lze připravit třeba i chléb nebo muffiny, doporučujeme kombinovat kukuřičnou mouku s pšeničnou
  • tortilly - 1 šálek kukuřičné mouky, 1/2 šálku vody, sůl dle chuti, to vše vypracujte do těsta, vyválejte placky, které poté upečte bez oleje na pánvi

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

Složení:
Kukuřice. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Skladování:
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Legislativní zařazení:
Mlýnský obilný výrobek – kukuřičná mouka.

Země původu:
Česká republika

Příprava / určení:
Kukuřičnou mouku hladkou můžeme použít na zahuštění omáček a polévek, hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané. Přídavek 2-3 váhových procent do mouky způsobí při přípravě kynutého těsta lepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta. Kukuřičnou mouku můžeme použít i na přípravu kukuřičných tortil nebo kukuřičného pečiva.

Doplňkové parametry

Kategorie: Obilné mouky
Hmotnost: 0.403 kg
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1401 kj / 330 kcal
Tuky: 3 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g
Sacharidy: 70 g
z toho cukry: 1,3 g
Bílkoviny: 8,6 g
Sůl: 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: