Mořské řasy Arame 50 g MUSO
Kód: C01.482017Související produkty
Detailní popis produktu
Arame, která má velmi jemnou chuť i aroma, roste na pobřeží japonského ostrova Izu. Arame se sbírá ručně, potom se 7 hodin vaří a suší na slunci. Pro lepší užití se krájí na tenké nudličky. Řasy můžete jíst samotné nebo je přidat do polévky či salátu. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Využití:
- pochoutka - řasy jsou chutné i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě více chutnat a bude zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- pomazánky - řasu můžete rozmixovat do pomazánek
Stejně jako Wakame, Nori a Kombu mají tyto řasy pouze slabé mořské aroma, takže se nemusíte bát, že jejich chuť bude dominovat celému pokrmu.
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
Složení:
Mořské řasy Arame (Eisenia bicyclis). Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl.
Skladování:
Skladujte v suchu a dobře uzavřeném obalu.
Legislativní zařazení:
Mořské řasy.
Země původu:
Japonsko
Příprava / určení:
Řasy Arame opláchneme a namočíme do studené vody na 10-15 minut. Poté vodu slijeme a opláchneme. Lze je použít pro přípravu polévek, do salátů nebo s restovanou zeleninou. Vařte po dobu 10 minut. Řasy zvětší svůj objem 3-4x. Voda použitá k namáčení řasy je zdrojem cenných aromatických a výživově významných látek.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mořské řasy |
---|---|
Hmotnost: | 0.055 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 994 kj / 240 kcal |
Tuky: | 1,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,9 g |
Sacharidy: | 24 g |
z toho cukry: | 1,4 g |
Bílkoviny: | 9,6 g |
Sůl: | 10 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.