Miso rýže 390 g BIO DANIVAL
Kód: C01.460004Související produkty
Detailní popis produktu
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso nebo na dochucení hotových pokrmů. V biokvalitě.
Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší.
Další možnosti použití:
- rozmíchejte v troše vody nebo vývaru a přidejte do pokrmu, dosolujte až po přidání misa
- miso se dá v mnoha případech zaměňovat i se sójovými omáčkami shoyu a tamari
- na dochucení všech možných pokrmů - polévek (včetně vývarových), pomazánek, luštěninových a zeleninových jídel, omáček (i těch smetanových)
- miso se výborně kombinuje s pohankou a také s houbami (přidejte trochu misa na konci dušení, zahustí šťávu z hub a vytvoří lahodnou omáčku)
- k přípravě salátových dresinků a dipů - kombinujte s kyselou složkou (ocet, citronová šťáva), olejovou složkou (olivový, sezamový nebo jiný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou složkou (med, javorový, ječný, agávový nebo jiný sirup), zkuste např. miso-tahini dresink (1-2 lžičky misa, 4 lžíce sezamové pasty tahini, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce jablečného octa, v případě potřeby nařeďte trochou vody)
- miso máslo - smíchejte 4 lžíce biomásla a 1-2 lžíce misa na hladkou směs, výborně se hodí na ještě horký vařený květák, brokolici, chřest nebo fazolové lusky
- glazování - dejte péct do trouby zeleninu lehce pokapanou olivovým olejem (cuketu, mrkev, petržel...), asi v polovině pečení ji vyndejte, potřete směsí misa, olivového oleje a medu nebo javorového sirupu a dopečte
- a samozřejmě miso polévka
Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, ten tak zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení:
SÓJA*, rýže kulatozrnná pololoupaná* 41,5 %, jedlá sůl mořská, voda, enzym (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny:
Sója
Skladování:
Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.
Legislativní zařazení:
Fermentovaná pasta ze sójových bobů a rýže.
Země původu:
Evropská unie
Certifikace:
CZ-BIO-001
BIO:
Ano
Příprava / určení:
Používejte do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, při přípravě těstovin, k dochucení zeleniny, pro úpravu mořských řas. Rozmíchejte požadované množství ve vlažné vodě nebo zeleninovém vývaru. Protože obsahuje živé enzymy, nemělo by miso projít varem, a proto přidávejte vždy nakonec vaření a pokrm nechte před podáváním chvíli stát.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Asijská ochucovadla - shoyu, tamari, miso pasty |
---|---|
Hmotnost: | 0.395 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 605 kj / 145 kcal |
Tuky: | 6,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1 g |
Sacharidy: | 9 g |
z toho cukry: | 3 g |
Bílkoviny: | 9,7 g |
Sůl: | 8,3 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.